Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας: “Να αποφασίσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο μείωση των δημοτικών τελών”

– ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ  (1.30ΕΥΡΩ/ΤΜ)  ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

– ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ  (9.85ΕΥΡΩ/ΤΜ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

     Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το πρωί του αναβληθέντος Δημοτικού Συμβούλιου της Πέμπτης 29/10/2020 επέρριψε ευθύνη στην Δημοτική Αρχή διότι, παρότι γνώριζε από τις 27/10/2020 την ακαταλληλότητα πλέον του χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος (330 τμ) για την ασφαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Σήμερα 2/11/2020 η  Δημοτική Αρχή κάλεσε σε νέο Δημοτικό Συμβούλιο για αύριο Τρίτη 3/11/2020 και εξακολουθεί να επικαλείται «τεχνικές δυσκολίες» για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για την ζωντανή συζήτηση των σοβαρών θεμάτων που αφορούν το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Αιγιάλειας. Είναι  εμφανής η σκοπιμότητα της να μονιμοποιήσει μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, όπως γίνεται στην τηλεδιάσκεψη, αξιοποιώντας τις έκτακτες καταστάσεις της πανδημίας.

Ευθύνες έχουν και οι τρεις λεγόμενες «πλειοψηφούσες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις», που άρπαξαν την ευκαιρία που τους πρόσφερε η Δημοτική Αρχή, για να «διαγκωνιστούν»  μαζί της για την «αίθουσα, .…τα τραπέζια, και τις καρέκλες». Επιδίωξη τους είναι να κρύψουν την μεγάλη συμφωνία τους, στις πολιτικές της Δημοτικής Αρχής που ευνοούν, την  επιχειρηματικότητα, την ανταποδοτικότητα, την μη διεκδίκηση  από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίων  για τις έκτακτες ανάγκες του λαού της Αιγιάλειας όπως γίνεται με τα απορρίμματα.

Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι «πλειοψηφούσες παρατάξεις» συμφωνούν να βάλουν το «χέρι στη τσέπη» του δημότη είτε με την περσινή αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20%, είτε με την φετινή αύξηση των τετραγωνικών στις λαϊκές κατοικίες, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός.

 Κανένας τους δεν παίρνει θέση  στην πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για   την μείωση των δημοτικών τελών  στον  ελάχιστο συντελεστή (1.30ευρω/τμ) για τα λαϊκά νοικοκυριά-καταστήματα, και την αύξηση στον  ανώτατο συντελεστή (9,85ευρω/τμ), και μάλιστα ενοποιημένο, για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Κανένας τους δεν παίρνει θέση, για τη παραγραφή των άδικων προστίμων που επέβαλε ο Δήμος το καλοκαίρι, στα καταστήματα εστίασης του Αιγίου επειδή ακολουθώντας τους υγειονομικούς κανόνες άπλωσαν τα τραπεζοκαθησματά τους . Όλες οι άλλες παρατάξεις στη συνεδρίαση του  Κοινοτικού Συμβουλίου  Αιγίου, αρνήθηκαν να πάρουν θέση στη σχετική πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  δεν συμμετέχει σε αυτό τον «στημένο διαγκωνισμό». Θα είναι παρούσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο έστω και με τηλεδιάσκεψη αφού εξασφαλίστηκε ο όρος, που εξ αρχής έθεσε, της ζωντανής αναμετάδοσης της συνεδρίασης από το διαδίκτυο. Θα απαιτήσει να παίρνουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη και φορείς του λαϊκού, εργατικού, και αγροτικού  κινήματος που ζουν καθημερινά τις αγωνίες και ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. 

 Θα καταγγείλει στο λαό της Αιγιαλείας την τακτική όλων των άλλων παρατάξεων που «διαφωνούν» δήθεν στα μικρά και ανώδυνα, άλλα συμφωνούν στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος πάντοτε των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικρών ΕΒΕ.

Θα καλέσει τον λαό της Αιγιάλειας να τους γυρίσει την πλάτη και να συσπειρωθεί στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, τη μόνη παράταξη που έχει αποδείξει ότι είναι στο πλευρό, των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των μικρών ΕΒΕ στον αγώνα τους για τα δικαιώματα τους στο εισόδημα, την υγεία, την παιδεία, τις καθημερινές τους ανάγκες.  

                                                                                   ΑΙΓΙΟ 2/11/2020