Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας: “Επικίνδυνη και αδιέξοδη για τα λαϊκά στρώματα η τακτική των δύο μπλοκ στο Δήμο”

ΜΟΝΗ  ΛΥΣΗ  Η  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  

                                                                                                                                           Στη συνεδρίαση του τελευταίου  Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας αποκαλύφθηκε ο επικίνδυνος για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, αδιέξοδος δρόμος που ακολουθούν τα δυο μπλοκ που σχηματίστηκαν.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και οι τρεις παρατάξεις έχοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι υποχρεωμένοι να αντιπαρατίθενται άνευ όρων  για τα δευτερεύοντα διαδικαστικά της συνεδρίασης ενώ έχουν την ίδια στρατηγική ενταγμένη στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των εκάστοτε  κυβερνήσεων.

Με την   αντιπαράθεση τους αυτή  έχουν  προφανή στόχο να κρύψουν τις ευθύνες τους  για την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή  πολιτική, που από κοινού άσκησαν όλοι τους, τα  προηγούμενα χρόνια από θέσεις Διοίκησης του Δήμου. Θέλουν να εμφανιστούν ως σωτήρες, άσπιλοι και αμόλυντοι, στην κούρσα των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Αποκαλύφτηκε στη συνεδρίαση ότι από 2017 όλοι μαζί ψήφιζαν κονδύλια ύψους πάνω από 1.500.000 ευρώ  κάθε χρόνο,  για τη μεταφορά των απορριμματων, καλώντας τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώσουν με αυξήσεις των δημοτικών  τελών. Από κοινού επίσης ψήφισαν να παγώσουν τα δημοτικά τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις, παρότι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  επίμονα ζητούσε την μέγιστη δυνατή αύξηση, στο ανώτατο συντελεστή 9,85 ευρω/τμ , ώστε να ελαφρυνθούν τα  λαϊκά νοικοκυριά.

Αποκαλύφτηκε επίσης στη συνεδρίαση ότι δεν έχουν σκοπό να διεκδικήσουν δυναμικά από την κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση για την μεταφορά των απορριμμάτων. Μιλούν υποκριτικά για συνδιεκδίκηση από την Κυβέρνηση, τη στιγμή που ευγνωμονούν τη Κυβέρνηση και την Περιφέρεια γιατί επέτρεψαν την εκτός Αιγιαλείας μεταφορά των απορριμμάτων αδιαφορώντας όμως για το ποιος θα πληρώσει τα μεταφορικά.

Έχουν έτοιμη την λύση : Την εμπορευματοποίηση και στην πορεία ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης και μεταφοράς των απορριμμάτων αυξάνοντας τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που θα πληρώσουν το λογαριασμό.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστή στις θέσεις της και τις αρχές υπεράσπισης  των λαϊκών συμφερόντων, ψήφισε υπέρ στα ζητήματα εξυπηρέτησης των ΑμΕΑ  καθώς και στη καλυτέρευση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών, όπως τη μη συγχώνευση των σχολείων Αιγείρας Ακράτας. Καταψήφισε την αναμόρφωση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του Δήμου.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καλεί το λαό της Αιγιάλειας  να γυρίσει την πλάτη στις άλλες παρατάξεις και να συμπαραταχτεί με τη  ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Είναι η μόνη λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική τους στο Δήμο, ενταγμένη στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί το λαό να παλέψει για ανάπτυξη προς όφελος του και όχι για τα  κέρδη  των επιχειρηματικών ομίλων.

Να  οργανώσει τη πάλη του και να διεκδικήσει :

  • Άμεση έκτακτη χρηματοδότηση της μεταφοράς και εναπόθεσης των απορριμμάτων από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο, που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, για να μη βρεθεί ο λαός πάλι αντιμέτωπος με τα απορρίμματα στους δρόμους.
  • Μείωση των Δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ευθύνη Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου με βάση τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών.
  • Να δοθεί προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό με κεντρικούς δημόσιους πόρους του εξοπλισμού αποκομιδής. Να δοθεί βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, με δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ