Λαμπρή η υποδοχή και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξε σήμερα, Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 Κλήρος και Λαός της Αιγιάλειας στον νέο Ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο.

Ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας έφτασε στην Αιγιάλεια στις 10.30 το πρωί στα όρια της Αιγείρας, όπου τον υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ακολούθως στις 11 π.μ. αφίχθησαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, όπου τους περίμενε ο Τοποτηρητής πρώην Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, σύσσωμο το ιερατείο της μητρόπολης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτές του νομού Αχαΐας και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ο δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε προσφώνηση του δημάρχου Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλου, κατά την οποία προσέφερε στον νέο μητροπολίτη ένα σταυρό ευλογίας.

Στην αντιφώνησή του ο  Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε να γίνει Επίσκοπος στην γενέτειρά του και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή προς τον Μητροπολιτικό Παναγίας Φανερωμένης όπου έγινε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου με το πλήθος να φωνάζει: “ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ”!

« από 2 »

Φωτορεπορτάζ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ