Λέκκας: «Θα δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι»

Έντονα αισθητός και με μεγάλη διάρκεια στην Αθήνα, αλλά και σε πολύ μεγάλη περιοχή της Ελλάδας, (ανάμεσά τους και η Αιγιάλεια) ήταν ο ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως δήλωσε στο CNN Greece o καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Το επίκεντρο ήταν δυτικά του Γαλαξιδίου στον κόλπο των Αγίων Πάντων στον Κορινθιακό Κόλπο και είχε εστιακό βάθος 15,6 χιλιομέτρων, με βάση την τελευταία μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
«Είναι ένας σεισμός επιφανειακός σε μία γνωστή περιοχή του ελληνικού χώρου που έχει σεισμικότητα και που είναι συνήθεις αυτοί οι σεισμοί», τόνισε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως «θα δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι».
«Και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να δούμε ακριβώς τι προοπτικές διαγράφονται πάνω στο θέμα αυτό».
cnn.gr