Λάμπης Παπαδόπουλος: “Tα καταστήματά μας είναι καθ’ όλα έτοιμα με άριστα προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από άλλες μεγάλες αγορές”

Λάμπης Παπαδόπουλος τ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας

Οι θερινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει και είναι προγραµµατισµένες να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 31 Αυγούστου, ενώ προαιρετικά τα καταστήµατα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 16 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί µέχρι τις 6 το απόγευµα.

Πολλοί επαγγελµατίες έχουν πληγεί λόγω της ακρίβειας και της διστατικότητας των καταναλωτών να προβούν σε αγορές λόγω πολλών οικονοµικών υποχρεώσεων. Όµως κρατούν ζωντανή την ελπίδα, οι θερινές εκπτώσεις να δώσουν ανάσα ζωής στα καταστήµατά τους.

To δικό του αγώνα για την ανάκαµψη της τοπικής οικονοµίας δίνει ο πρώην Πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας και µέλος του προσωρινού ∆.Σ. µε απόφαση Πρωτοδικείου Λάµπης  Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον “Τ” για τις θερινές εκπτώσεις και το κλίµα ακρίβειας που πλανάται αναφέρει:

  “Συνεχίζεται  και σήµερα η δεκαετία της κρίσης και το διετές  lock down, µε άλλη µορφή, αλλά δυστυχώς µε το ίδιο αποτέλεσµα, χωρίς να αλλάζει κάτι ουσιαστικά προς µια θετική  έκβαση. 

Η  φτώχεια έχει χτυπήσει κόκκινο, µε δεκάδες λουκέτα στα καταστήµατα και καταναλωτικό  κοινό ανύπαρκτο για να έρθει να ξοδέψει χρήµατα στην τοπική αγορά και να στηρίξει την τοπική οικονοµία.

Παράλληλα  τα λειτουργικά  έξοδα είναι χιλιάδες για τις επιχειρήσεις µας και δεν µπορούν µε τίποτα να καλυφθούν και φυσικά   πάντα υπάρχει ο φόβος πως οι πολυεθνικές θα αντικαταστήσουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τον κόπο µιας.

 Μέσα στην Απόρροια της γενικότερης κατάστασης  και στις ελλείψεις  έρχονται  να προστεθούν   στην Αιγιάλεια οι δικοί της καταναλωτές , οι σταφιδοπαραγωγοί και τα χιλιάδες ευρώ που χάθηκαν από τα ταµεία της πόλης µας.

Τα ΤΕΙ και τα χίλια και πλέον άτοµα (φοιτητές, γονείς, καθηγητές, προσωπικό) που ψώνιζαν, σιτίζονταν  και στήριζαν την τοπική αγορά και οικονοµία. Οι  αυξηµένοι λογαριασµοί ρεύµατος, η ακρίβεια στα  καύσιµα, οι πληθωριστικές πιέσεις, η γενικότερη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, οι αυξήσεις στα επιτόκια, µας έχουν πνίξει όλους και έχουν δηµιουργήσει έναν βρόγχο που σφίγγει απελπιστικά όλους µας.

Μέσα σε αυτό το  δυσοίωνο  κλίµα έρχονται οι εκπτώσεις , µια ανάσα για τους εµπόρους της περιοχής µας που πιστεύουν πως οι προσιτές τιµές θα ελκύσουν τους καταναλωτές και θα βοηθήσουν να κρατηθούν τα καταστήµατά µας ανοικτά.

Αξιοσηµείωτο είναι το γεγονός πως παρά  τα προβλήµατα τα καταστήµατα είναι καθ’ όλα έτοιµα µε άριστα  προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από άλλες µεγάλες  αγορές.

∆υστυχώς όµως στην Αιγιάλεια πέραν των δικών της καταναλωτών έχει να µετρήσει και άλλα µείον , ο λιγοστός τουρισµός και για µικρό σχετικά διάστηµα, σε αντίθεση µε άλλες τουριστικές περιοχές που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς µήνες σηµειώνουν υψηλούς τζίρους  έρχεται να µας  χτυπήσει το καµπανάκι και να µας προβληµατίσει. Ενώ έχουµε εξαιρετικές παραλίες, θρησκευτικό τουρισµό, συνδυάζουµε βουνό και θάλασσα, παρά ταύτα βλέπουνε  ερηµιά , µιζέρια και ανάπτυξη  µόνο στα  λόγια  και υποσχέσεις που δυστυχώς δε βλέπουµε να υλοποιούνται.  Λείπει  το     όραµα, ο σχεδιασµός και οι µελέτες από ανεξάρτητους φορείς και Πανεπιστήµια (το φωνάζουµε από το 2019 και πιο πριν), για το άµεσο µέλλον  που να µπορεί  να γίνει πράξη στην καθηµερινότητα µας.

 Μέσα από την τριπλή µου θέση  ως δύο φορές εκλεγµένος Πρόεδρος του Εµπορικού αλλά και γ Αντιπρόεδρου στην ΟΕΕΣΠ και Εκλέκτορα της ΕΣΕΕ  έχουµε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου προς την κυβέρνηση, καθώς βλέπουµε να εξαφανίζονται οι µικρές επιχειρήσεις. Φυσικά δεν µπορούµε να παραβλέψουµε   πως η Αιγιάλεια είναι πολύ πίσω από τις άλλες πόλεις, τόσο σε υποδοµές , σχεδιασµό, ενώ  λείπουν οι στόχοι που αποσκοπούν πέραν  των προσωπικών βλέψεων των εκάστοτε αρχόντων .

Τέλος οι δυο τελευταίες παρεµβάσεις µου προς Κεντρική ∆ιοίκηση, Περιφέρεια και ∆ήµο για τα διακόσια και πλέον λουκέτα σε µόνο πέντε δρόµους του ιστορικού κέντρου της πόλης, όπως και η εγκατάλειψη και το σκοτάδι στην ανατολική είσοδο της πόλης έρχονται να επιβεβαιώσουν τα λεγόµενα µου και την έλλειψη ∆ηµοτικών Αρχόντων που ΑΓΑΠΟΎΝ πραγµατικά τον Τόπο µας”!! 

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”