Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: “ΚΑΥΣΩΝΑΣ”

Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές ο πρώτος καλοκαιρινός καύσωνας θα ‘ναι πραγματικότητα ! Εφοδιαστείτε  λοιπόν  μ’ υπομονή ! Θα  το περάσουμε κι αυτό! 

Μόνο, θερμή παράκληση, μην πλατσουρίζετε τα πόδια σας στις λεκάνες της νεοπαραδοθείσας  πλατείας, γιατί αφενός δεν θα δροσιστείτε επαρκώς και θα τις βρωμίσετε, αφετέρου κινδυνεύετε με ηλιακά εγκαύματα, καθώς η αντανάκλαση του φωτός τις μεσημεριανές ώρες θα τηγανίζει αυγό στ’ άψε σβήσε ! 

Άρα, στην περίπτωση που πρέπει να ‘στε στο κέντρο της πόλης,  για δροσιά  ανηφορίστε στο

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων, που  και τ’ αεράκι του το έχει και υπέροχη σκιά λόγω των πανύψηλων δέντρων  σας εξασφαλίζει, δίχως να πληρώσετε σεντς ! 

Στην πλατεία Αγίας Λαύρας σε  7-10  χρονάκια  τουλάχιστον,  τα  υπάρχοντα κοτσανάκια  θα μεταμορφωθούν σε δεντράκια! Καλά να ‘μαστε και θα τα χαρούμε ! Μην είστε βιαστικοί ! Η φύση θα κάνει το θαύμα  της, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου τα φροντίζουν !

Καύσωνας  εδώ και μέρες επικρατεί και στα δημοτικά  κι αυτός, δυστυχώς, θα διατηρηθεί έως τον Οκτώβρη! Όλες οι παρατάξεις έχουν επιδοθεί  σε κυνήγι  υποψήφιων δημοτικών συμβούλων κι εξαπολύονται βολές εκατέρωθεν! Κάποιοι  που παλιότερα χαιρετιούνταν με ειλικρινές χαμόγελο, τώρα αλλάζουν πεζοδρόμιο, υπάρχει πόλωση, γκρίνια κι άλλες τέτοιες χαζές συμπεριφορές !

Ας  ξεκινήσουμε με το πιο απλό! Δεν γίνεται ν’ αρέσουμε όλοι σ’ όλους! Ουδείς αλάθητος ή άσφαλτος, όπως έχει πει  και η Λαίδη (όχι η Νταϊάνα), η λαϊκή αοιδός!  Η παρούσα Δημοτική Αρχή και το έργο της θα κριθεί, ο πολίτης θα δει αν η αντιπολίτευση κατά την γνώμη του είναι αξιολογότερη και θ’ αποφασίσει! Όση λάσπη και να ρίξει κάποιος  τίποτε δεν θα πετύχει, παρά θόλωμα των νερών! Την ώρα της κάλπης ο Αιγιαλέας θα ψηφίσει ανάλογα με το αν τον ικανοποιεί η  καθημερινή  ζωή  στην πόλη του και σύμφωνα με τις υποσχέσεις που θα λάβει για το μέλλον! Άρα σταματήστε τον θόρυβο που κάνετε και παρουσιάστε προγράμματα  εφικτά και άμεσα εφαρμόσιμα !

Ως   Αιγιώτισσα, χαίρομαι που το κέντρο της πόλης την φετινή καλοκαιρινή περίοδο δεν θα ‘χει την εικόνα εργοταξίου και που, επιτέλους, απ’ ό,τι  οσμίζομαι  θα  υπάρξει ανάπτυξη σε δρόμους  που είχαν ερημώσει ! Για την πολύπαθη Ερμού ομιλώ!

Η  συναυλία   των εγκαινίων  μ’ άφησε παγερά αδιάφορη …Πολύ απλά  επειδή  είμαι κάποιας ηλικίας κι εχω επιλέξει προ πολλού τις μουσικές που μ’ ευχαριστούν! Άρεσε όμως στη νεολαία και πάω πάσο !

Το μόνο που με λύπη διαπίστωσα, ήταν ,πως, όλοι αυτοί που είχαν μαζευτεί ν’ ακούσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και πολλοί τους αποκάλεσαν “το μέλλον της πόλης”, όπως και ορθά είναι η νεολαία , μετά την λήξη των εγκαινίων άφησαν πίσω μια …ΒΡΩΜΙΚΗ … πλατεία !

Ας  αποφασίσουμε  κάποτε  να είμαστε υπεύθυνοι ! Η ανευθυνότητά μας,  μας έχει οδηγήσει  στο να ζούμε σε μια πόλη φάντασμα !

Δεν θα μας σώσει κανένας δήμαρχος αν εμείς,οι ίδιοι, δεν πάρουμε στα σοβαρά την πόλη μας  ή τον ρόλο μας ως δημότες !

Αν δεν φερόμαστε και δεν σκεπτόμαστε ώριμα, τότε ανώριμα θα ψηφίζουμε για το μέλλον μας !

Σας φούντωσα ; 

Άντε λοιπόν, όλοι ,για καμιά βουτιά να δροσιστούμε, ν’ αναζωογονηθούμε, μπας και μετά αρχίσει να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλος και τις κακοτοπιές  αποφύγουμε !