Κώστας Σπηλιόπουλος: “Θα φέρουμε την Αναγέννηση στην Αιγιάλεια – Σεβασμός στον πολίτη και δυνατότητες δημιουργίας για όλους”

Το δικό του μήνυμα έστειλε την Τετάρτη το βράδυ (4/10) από τα Ψηλαλώνια Αιγίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Κώστας Σπηλιόπουλος, στο πλαίσιο της κεντρικής του ομιλίας, τέσσερις ημέρες πριν τις κάλπες.

Στην κατάμεστη πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, ο Κώστας Σπηλιόπουλος μίλησε για όλα τα καυτά ζητήματα του Δήμου μας και υποσχέθηκε ότι με πρόγραμμα, σχέδιο και όραμα, μαζί με τους συνεργάτες του θα φέρουν την Αναγέννηση στην Αιγιάλεια, βγάζοντάς την από το μαρασμό και την μιζέρια των τελευταίων χρόνων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, μίλησε για αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, για ενεργειακή αναβάθμιση, για αναπλάσεις φιλικές και λειτουργικές προς τους πολίτες, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την Παιδεία, τονίζοντας ότι “στόχος μας δεν είναι να κατηγορήσουμε αυτούς που κρατούσαν την τύχη της πόλης και δεν τα κατάφεραν, αλλά να φέρουμε την αλλαγή, την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Γιατί θέλουμε, αλλά κυρίως γιατί μπορούμε”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα των απορριμμάτων, όπου δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής λύση ,όπως ανέφερε, αλλά και στη μη ένταξη του δήμου μας στον περιφερειακό σχεδιασμό, υποσχόμενος ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξή του, μιας και είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Αχαΐας. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί στόχος του είναι η δημιουργία εργοστασίου ανεξάρτητου, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, φιλικά προς το περιβάλλον και με σεβασμό στον πολίτη.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της πλατείας Αγίας Λαύρας, μιλώντας για έλλειψη γνώσης, έλλειψη εμπειρίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο σταφιδικό ζήτημα που ταλαιπωρεί 6000 οικογένειες.

Μίλησε και για μια τελευταία απώλεια, που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ, με προϋπολογισμό 2 εκ. Ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ λέγοντας: “Η δημοπράτησή του ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και υπήρξε ενδιαφέρον από οκτώ υποψηφίους αναδόχους, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει αποτέλεσμα με τις αλλεπάλληλες διεργασίες, τις αξιολογήσεις που εισήγαγε η δημοτική αρχή, την έλλειψη σχεδίου και ικανότητας και κατέληξε “φιάσκο”. Έφυγαν όλοι οι υποψήφιοι ανάδοχοι. Δεν υπάρχει ανάδοχος. Το έργο αυτό τελείωσε. Δεν ξέρω εάν θα προλάβουμε να επαναδημοπρατήσουμε το έργο. Θα το επιδιώξουμε και θα το ζητήσουμε. Τι δείχνει όμως αυτό; Έλλειψη γνώσης και έλλειψη εμπειρίας και των συνθηκών που υπάρχουν στα δημόσια έργα”.

Ο κ. Σπηλιόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά “στην εξαιρετική ομάδα του” όπως χαρακτηριστικά είπε, η οποία συγκροτήθηκε όπως τόνισε “με την ελεύθερη και αβίαστη βούληση για ένα και μόνο σκοπό, γιατί θέλουμε τον τόπο μας να τον κάνουμε καλύτερο. Ξέρουμε ότι έχει δυνατότητες, ξέρουμε τα προβλήματά του και μπορούμε πραγματικά να τον κάνουμε καλύτερο. Σε τι διαφέρει αυτός ο συνδυασμός; Στον τρόπο που συγκροτήθηκε σε αντίθεση όπως συγκροτήθηκαν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί: με πελατειακές σχέσεις, με νοοτροπίες καθεστώτος, που οδηγούν σε κατάχρηση εξουσίας απέναντι στους εργαζόμενους. Και το λέω και για το Δήμο, που χρησιμοποίησε αυτές τις μεθόδους απέναντι σε εργαζόμενους, αλλά και για την Ένωση Συνεταιρισμών με τους εργαζόμενους και τους αγρότες για να συγκροτηθεί ο άλλος συνδυασμός του κ. Γούτου. Γιατί πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να τελειώσουν, γιατί κρατάνε εγκλωβισμένη την κοινωνία μας. Τι σχέση έχουν αυτές οι πρακτικές με τον 21ο αιώνα που βρισκόμαστε; Πώς μιλάμε για ένα σύγχρονο Δήμο με τέτοιες μεθόδους που χρησιμοποιούν κάποιοι”.

Ο κ. Σπηλιόπουλος στο τέλος ανέφερε:

-” Κλείνει η προεκλογική περίοδος και θέλω να σκεφθούμε όλοι με τη λογική και την καρδιά μας. Δεν μπορεί να χάνουμε άλλες ευκαιρίες και να βλέπουμε τις δυνατότητές μας ανεκμετάλλευτες και να πηγαίνουν χαμένες. Ο μαρασμός, η εσωστρέφεια και η υπανάπτυξη θα μείνουν πίσω μας και μια νέα περίοδος Αναγέννησης για την Αιγιάλεια θα ξεκινήσει στις 9 του Οκτώβρη. Την Κυριακή 8 Οκτώβρη η Αιγιάλεια εκλέγει Δήμαρχο για μια περίοδο δημιουργική για περίοδο Αναγέννησης για να πάει ο τόπος μας μπροστά.”

Ο κ. Σπηλιόπουλος μέσα σε πανηγυρικό κλίμα νίκης παρουσίασε τους υποψηφίους του Κεντρικού Ψηφοδελτίου και της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου.

Ρεπορτάζ – φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

 

« από 2 »