Κτηνοτρόφοι – γεωργοί – αλιείς και μελισσοκόμοι σε διαμαρτυρία στο ΥΠΑΠΕΝ

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Καβάλας, Νευροκοπίου και Προσοτσάνης  μαζί με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής και συλλόγους αλιέων την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του ΥΠΑΠΕΝ , ενημέρωσαν τον αναπληρωτή Υπουργό κ.Μελά για τα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου τους και κατέθεσαν το επισυναπτόμενο ψήφισμα.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ψήφισμα

Σήμερα την Τρίτη 01/9/15 , αντιπροσωπεία των κλάδων του αγροτικού τομέα, κτηνοτρόφοι – γεωργοί – αλιείς και μελισσοκόμοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο ΥΠΑΠΕΝ με βασικό στόχο:

Να αποσταλεί ένα σαφές μήνυμα προς τους προηγούμενους και τους επόμενους διαχειριστές της εξουσίας της χώρας για τον πρωτογενή τομέα.

Μέσα στην οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα σε συνθήκες κρίσης και ύφεσης με απώλεια της εθνικής πολιτικής και οικονομικής ανεξαρτησίας, ο αγροτικός κλάδος της χώρας συνθλίβεται και οδηγείται σε αφανισμό.

Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής και σχεδιασμού για τον αγροτικό τομέα κυριαρχεί στις υφιστάμενες πολιτικές και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κακή  οικονομική κατάσταση των αγροτών.

Με αυτές τις διαπιστώσεις οι Έλληνες αγρότες απαιτούν και αν χρειαστεί θα επιβάλλουν :

Α. Την άμεση απόσυρση όλων των επιβαλλόμενων άδικων και αντιαναπτυξιακών μέτρων προς τους αγρότες (για ασφαλιστικό, φορολογικό, καύσιμα ) και την άμεση πληρωμή όλων των εκκρεμών ενισχύσεων και αποζημιώσεων.

 Β. Την χάραξη εθνικής αγροτικής στρατηγικής ανά κλάδο (κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία, μελισσοκομία) για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει  το κλειδί για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Τα αιτήματα του κάθε κλάδου επισυνάπτονται και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ψηφίσματος.

Οι συγκεντρωμένοι εξουσιοδοτούν την εκλεγμένη από τους παρευρισκόμενους επιτροπή να επιδώσει το παρόν στους:

Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πρωθυπουργό

Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Υπουργό Οικονομικών

Πολιτικά Κόμματα