Κραυγή απόγνωσης από τους εμπόρους: «Σε φόρους το 60% του εισοδήματός μας!»

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συνολικά 17 αλλαγές στην καθημερινότητα και στα εισοδήματά τους μέτρησαν φέτος οι έμποροι, που χαρακτηρίζουν ήδη το 2017 ως το πιο δύσκολο έτος από τα συνολικά οκτώ της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. 

Ειδικά φέτος, τονίζουν, αναμένεται περισσότερο από το 60% του εισοδήματός τους να “αποδοθεί” στο κράτος μέσω της φορολογίας, που γίνεται γι£ αυτούς ολοένα και πιο βαριά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, “το 2017, ήρθε στη καθημερινότητά μας με τον πιο επιβαρυντικό τρόπο, όσο καμιά άλλη χρονιά στην οκταετή πλέον περίοδο της κρίσης”. “Οι φόροι και οι εισφορές έχουν ξεπεράσει το 60% του εισοδήματός μας”, τονίζει ο κ. Κορκίδης.

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται και ο Εμπορικός κόσμος της Αιγιάλειας, που παρότι διανύουμε περίοδο θερινών εκπτώσεων, ο τζίρος δεν λέει να ανέβει, καθότι οι καταναλωτές είναι διστακτικοί στις αγορές τους. Ο χειμώνας μοιάζει απειλητικά πολύ δύσκολος και πλέον και τα λουκέτα στην Αιγιάλεια δεν έχουν σταματημό.