Το Κολυμβητήριο Αιγίου με σάρκα και οστά

Το προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου φαίνεται έχει ήδη κερδηθεί, αφού την Τρίτη το μεσημέρι παρουσίασε στους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε. το νέο πλέον ανακαινισμένο Κολυμβητήριο. 

Την ξενάγηση στο χώρο έκανε αρχικά ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος ο οποίος παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου και περιέγραψε τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα καθώς και τους επόμενους στόχους.

Ουσιαστικές βελτιώσεις 

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε:

– “Έχει γίνει διαμόρφωση και καθαρισμός όλου του περιβάλλοντα χώρου, αντικατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού καθώς ο χώρος αυτός είχε λεηλατηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ήταν ένα “ξέφραγο αμπέλι”. Ήταν ένας χώρος ανοιχτός ο οποίος είχε υποστεί τεράστιες ζημιές. Επισκευάσαμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό, αντικαταστήσαμε φθαρμένα και κατεστραμμένα πλακάκια του Κολυμβητηρίου, τους αρμούς διαστολής που πάρα πολλοί από αυτούς είχαν καταστραφεί και είχαν σπάσει, αντικαστάθηκαν αρκετά παράθυρα και προβήκαμε σε βάψιμο του χώρου.

Γεμίζουμε την πισίνα και αυτή τη στιγμή έχει γίνει υπερχλωρίωση, γι΄ αυτό και έχει αυτό το κιτρινοπράσινο χρώμα, έτσι ώστε να καθαριστεί από μικροοργανισμούς και να ελεγχθεί η σωστή λειτουργία των φίλτρων. Αναμένονται σήμερα εξειδικευμένοι χημικοί από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αφού γεμίσει η πισίνα στο μέγιστο βαθμό της θα ελέγξουν την λειτουργία των φίλτρων και θα φέρουν το νερό στην κατάλληλη σύσταση.

Το έργο γίνεται με ιδία χρηματοδότηση του Δήμου

– “Η δημιουργία του Κολυμβητηρίου είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο γίνεται με ιδία χρηματοδότηση του Δήμου. Μέχρι σήμερα, έχει στοιχίσει η επισκευή του Κολυμβητηρίου περίπου 44.000 Ευρώ, ενώ υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν άλλα 35.000 Ευρώ” τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Θα λειτουργεί έξι μήνες το χρόνο

– “Στόχος μας, είναι έως το Μάρτιο του 2018 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες και το Μάιο να γίνουν τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου μαζί με μια μεγάλη εκδήλωση σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Το Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση για έξι μήνες από Μάιο έως και Οκτώβριο. Ήδη δημιουργείται Κολυμβητικός Σύλλογος και θα υπάρχουν προπονητές και τουλάχιστον δύο ναυαγοσώστες καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του”.

Σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους, άλλων αθλημάτων θα γίνουν διάφορα camp, ενώ παράλληλα θα συνεργαστούμε και με το ΤΕΙ Αιγίου, το τμήμα Φυσιοθεραπείας, έτσι ώστε να γίνεται αποκατάσταση ασθενών και μέσα στην πισίνα. Θα είναι το μοναδικό ΤΕΙ στην Ελλάδα, που θα έχει μια τέτοια δυνατότητα.

Όλα αυτά μας κάνουν αρκετά αισιόδοξους, ότι θα μπορούμε να έχουμε ένα χαμηλό κόστος χρήσης της πισίνας από τους πολίτεςΜ.

Κόσμημα – στολίδι για την πόλη

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος αναφερόμενος στους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο έργο τόνισε τα εξής:

– |Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να ολοκληρώνουμε και να παραδίδουμε προς χρήση το Κολυμβητήριο της πόλης. Στόχος μας είναι ο χώρος αυτός να γίνει ένα Ενιαίο μεγάλο Αθλητικό Κέντρο. Σε συνδυασμό με το γήπεδο μπάσκετ, τα δύο γήπεδα τένις, γήπεδο 5Χ5, αλλά και το γήπεδο Πλαστήρα, να είναι ένας ολοκληρωμένος χώρος άθλησης που θα παραχωρηθεί στους πολίτες.

Το κόστος για όλα τα υπόλοιπα γήπεδα θα αγγίξει μαζί με τα έξοδα του Κολυμβητηρίου τις 120.000 ευρώ, ενώ το κόστος των εργασιών για το συνθετικό χλοοτάπητα που θα τοποθετηθεί και τα νέα αποδυτήρια στο γήπεδο Πλαστήρα θα φτάσει επιπλέον τις 150.000 ευρώ.  Επίσης θα υπάρξει νέα ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το αθλητικό αυτό κέντρο, αλλά και διάνοιξη έως την άλλη πλευρά του δρόμου, στην οδό Κορίνθου, προς το νέο σταθμό του τρένου.

Θα είναι ένα κόσμημα, ένα στολίδι για την πόλη μας, το οποίο σύντομα θα μπορούν να χαρούν οι δημότες”.

Aπό την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Κείμενο – φωτογραφίες: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ – aigialeia24.gr