Κοροβέσης από Αίγιο: «Ο μαύρος χρυσός όπλο της τοπικής οικονομίας»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 1ο Συνέδριο Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας

«Η στήριξη της επιχειρηματικότητας του πρωτογενούς τομέα παραγωγής αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας», το μήνυμα μετέφερε ο  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης που εκπροσώπησε την Περιφερειακή Αρχή στο 1ο Συνέδριο για τη «Μαύρη Σταφίδα» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αιγιαλεία. Σκοπός του ήταν η ανάδειξη τόσο των ποιοτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος, που το καθιστούν στην κορυφή των υπερτροφών παγκοσμίως, αλλά και η ενίσχυση της προβολής και της προώθησης αυτού ως μέσω ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κοροβέσης αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σταφίδας ως ένα υπερπροϊόν για όλες τις ηλικιακές ομάδες. «Τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει στον παγκόσμιο Γαστρονομικό χάρτη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τοποθετήθηκε σχετικά με την ανάγκη ανάδειξης των προϊόντων που παράγει «η Γη της Φλόγας» ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Άλλωστε, η προσέγγιση της Περιφερειακής Αρχής ως προς την ανάδειξη του Γαστρονομικού Τουρισμού, με ημερίδες και μελέτες πάνω στις διεθνείς τάσεις, στρέφονται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.