Κορινθιακός χωρίς πλαστικό!

3 Ιουλίου, παγκόσμια ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας

 

drasi_logo3 Ιουλίου 2014, Αιγιάλεια: Οι τοξίνες από τα πλαστικά που καίγονται στην Τέμενη έχουν κυριεύσει τον αέρα πάνω από το Αίγιο. Παράλληλα, σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας, μιας καταναλωτικής συνήθειας που, για χάρη ενός μικρού βολέματος, καταστρέφει και δηλητηριάζει τον πλανήτη και τις θάλασσές μας (90% της θαλάσσιας ρύπανσης είναι πλαστικά).

 

Ποια καλύτερη ευκαιρία να βρίσκαμε για να θυμίσουμε την παλιά ουτοπική πρόταση των οικολογικών οργανώσεων του Κορινθιακού για σταδιακό, πιλοτικό αποκλεισμό της πλαστικής σακούλας γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο, ώστε να γλιτώσουμε και εμείς και η θάλασσα που επιβαρύνεται με τόνους πλαστικού κάθε χρόνο.

 

Δεν είναι, πλέον, ουτοπία. Στόχος για όλη την Ευρώπη είναι η μείωση της λεπτής πλαστικής σακούλας κατά 80% μέχρι το 2020. Ελάχιστα θα αλλάξουν στη ζωή μας, πολλά θα κερδίσει το περιβάλλον, η οικονομία και η υγεία μας.

 

Αν είναι να ξεκινήσει κάπου, ας γίνει από εδώ, που υπάρχει ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα και τα γεωγραφικά όρια είναι προσδιορισμένα με ακρίβεια. Αρχικά, χρειάζονται απλά μέτρα ενημέρωσης των πολιτών, αργότερα και μέτρα διευκόλυνσης εναλλακτικών λύσεων. OΔήμος Αιγιάλειας και οι πολίτες ας δώσουν μήνυμα ελπίδας σε όλο τον Κορινθιακό.