Κοπή πίτας στο εκκλησιαστικό εστιατόριο «Στέκι της Αγάπης» 

Το Εκκλησιαστικό Εστιατόριο το «Στέκι της Αγάπης»  στην πόλη του Αιγίου επισκέφθηκε σήμερα στην αρχή του νέου χρόνου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του στην φιλανθρωπική αυτή δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Τσάκαλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Βοστίτσας, και τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο Σταύρο Αναστόπουλο, υπεύθυνο λειτουργίας του Εστιατορίου, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρόντων των εθελοντών εργαζομένων καθώς και των ωφελουμένων αδελφών μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή, ειρηνική, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά στους παρευρισκομένους. Συνεχάρη το προσωπικό  διά την θυσιαστική προσφορά του στη δραστηριότητα αυτή, την οποία ξεκίνησε ο Σεβασμιώτατος Γέροντας Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων  και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι θα την συνεχίσει και θα την στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του και ο ίδιος, αναπτύσσοντάς την περαιτέρω. Αναφέρθηκε στην σημασία της αγάπης και της προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο,  καθώς όπως είπε, ό,τι έχουμε είναι  δώρο  Θεού  και  επομένως και εμείς πρέπει να  κάνουμε πράξη,  κατά   Απόστολο Παύλο, την  αγάπη προς  τους ενδεείς αδελφούς  μας με  θέρμη  ψυχής , αφού η προσφορά μας  είναι  δώρο του Θεού. Η αγάπη  προς τον αδελφό μας που έχει ανάγκη είναι η πιο μεγάλη  δύναμη στον κόσμο, είναι άρωμα ψυχής καθαρό, είναι προσφορά, είναι πηγή ικανοποίησης, και αγαλλίασης  και χορηγείται στην πράξη  με  αγάπη με  καλοσύνη και χαμόγελο διότι τότε  έχει  αξία  και τότε  την  αμείβει ο Θεός της  αγάπης  του  ελέους και των οικτιρμών. Μετά την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αντήλλαξε θερμές ευχές με όλους τους παρευρισκομένους.

Ας σημειωθεί ότι το Στέκι της Αγάπης προσφέρει καθημερινά ζεστό φαγητό σε 40 και πλέον απόρους και μοναχικούς ανθρώπους στην πόλη του Αιγίου.