Κλιμάκωση αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ποιες οι επόμενες κινητοποιήσεις

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη σημερινή (Σάββατο) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στο άρθρο 179 του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, που διευκολύνει τους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνέπειες της ρύθμισης θα είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η αύξηση των δημοτικών τελών και αθρόες απολύσεις εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι επικείμενες αγωνιστικές δράσεις είναι οι εξής:

  • Δευτέρα 21 Οκτωβρίου: Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους.
  • Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου: Απεργίες στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, με δυνατότητα των Σωματείων να τις επεκτείνουν σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Πέμπτη 24 Οκτωβρίου (ημέρα που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο): 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους, συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι για το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία, οδηγώντας Δήμους να απευθύνουν εκκλήσεις στους δημότες να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους στους δρόμους, καθώς δεν διεξάγεται ομαλά η αποκομιδή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε συλλαλητήριο και πορεία, πετώντας σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών.

 

 

aftodioikisi.gr