ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στο ταμείο του Δήμου Aιγιάλειας 300.000 ευρώ και 1055 λίρες

 

Στο χθεσινό του φύλλο (Πέμπτη 2-6-2016) ο ῾ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ῾ παρουσίασε ρεπορτάζ σχετικά με το Κληροδότημα Γεωργίου Οικονόμου, το οποίο αφήνει στο Δήμο 300.000 ευρώ και 1055 λίρες, η αξία των οποίων ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ και ήδη τα χρήματα αυτά βρίσκονται στο ταμείο του.

Η νυν Δημοτική Αρχή, με το που ανέλαβε, έβγαλε στο ῾φως῾το συγκεκριμένο Κληροδότημα, ενώ μέχρι πρότινος καμία δημοτική αρχή δεν το είχε αξιοποιήσει.

Σήμερα το ρεπορτάζ του ῾ΤΥΠΟΥ῾και του “aigialeia24.” επιβεβαιώνεται από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου κ. Θανάση Παναγόπουλου, όπου σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

῏Ένα από τα σημαντικότερα κληροδοτήματα συμπολιτών μας που παρέμενε ανενεργό και σε ύπνωση από το 1994 ,ήρθε επιτέλους στα χέρια του Δήμου.

euro-moneyΌτι δεν είχε αξιοποιήσει εδώ και δεκαετίες καμία προηγούμενη δημοτική αρχή φαίνεται να μπαίνει τώρα σε μια νέα δυναμική τροχιά με τη σημερινή δημοτική αρχή να δείχνει αποφασισμένη να λύσει το πρόβλημα της αναξιοποίητης περιουσίας που έχει στην κυριότητά του ο Δήμος από κληροδοτήματα συμπολιτών.

Έτσι σήμερα, ένα από τα πιο «σεβαστά» κληροδοτήματα,αυτό του Γ.Οικονόμου που ανακάλυψε πριν από περίπου ένα χρόνο η σημερινή Δημοτική Αρχή και αφού κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες , είναι στο ταμείο του Δήμου.

Μετά το χρηματικό ποσό των 300.000 σε μετρητά ,κατατέθηκαν χθες σε θυρίδα σε τράπεζα επιπλέον οι 1055 λίρες-ποσό που ξεπερνά τις 300.000- δημιουργώντας έτσι συνολικά ένα πολύ σημαντικό αποθεματικό που θα χρησιμοποιηθεί για έργο του Δήμου.

Σημειωτέον ότι για το συγκεκριμένο κληροδότημα και για τη διευθέτηση της διαδικασίας συνεργάστηκε αδιάκοπα σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο μας με το βοηθό Δημάρχου για θέματα κληροδοτημάτων ώστε η εν λόγω διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Η αρχή έγινε και έπεται και συνέχεια και με τα άλλα κληροδοτήματα που έχουν καταγραφεί για να περιέλθουν στον Δήμο και να αξιοποιηθούν.