Κλειστός έως 30 Μαΐου ο Δ΄Παιδικός Σταθμός Αιγίου λόγω κρούσματος covid – Παρατείνεται η περίοδος των εγγραφών

Από το ΝΠΔΔ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ανακοινώνεται ότι μετά την ενημέρωση γονέων για κρούσμα covid σε παιδάκι που φιλοξενείται στον Δ` Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αιγίου ο σταθμός δεν θα λειτουργήσει μέχρι και την 30 Μαϊου 2021.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν το Σάββατο, οι γονείς στην υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού, κατά τη διάρκεια των rapid tests που διενήργησε ο δήμος μας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ την περ.Πέμπτη στα Ψηλαλώνια, γονέας βρέθηκε «θετικός» και ως εκ τούτου δεν πήγε το παιδάκι την Παρασκευή στον Παιδικό Σταθμό προχωρώντας παράλληλα σε μοριακό τεστ. Μετά τα αποτελέσματα του τεστ οι γονείς ενημέρωσαν τους υπευθύνους του Παιδικού Σταθμού.

Από το ΝΠΔΔ δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με απολύμανση του συνόλου των χώρων κλπ με τον πρόεδρο κ΄.Π.Ανδριόπουλο να τονίζει ότι:


«Η προσπάθεια διαφύλαξης της υγείας των φιλοξενούμενων αλλά και των εργαζομένων σε όλες τις δομές του ΝΠΔΔ Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία του δήμου μας είναι καθημερινή και αδιάκοπη με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου υγιεινής και οτιδήποτε άλλο προβλέπεται».

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί πως δεδομένης της λήξης περιόδου εγγραφών και επανεγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας την 31 Μαϊου, μόνο για τον συγκεκριμένο Παιδικό Σταθμό, που από το επόμενο έτος υπενθυμίζουμε θα δέχεται και βρέφη στο νέο χώρο που θα λειτουργήσει, παρατείνεται η περίοδος εγγραφών –επανεγγραφών έως και την 9η Ιουνίου 2021.

Θυμίζουμε ότι με τον επαναπακαθορισμό των ορίων ο Δ` Δημοτικός Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός Αιγίου θα δέχεται για το επόμενο έτος παιδιά από: Παναγιωτοπούλων και κάτω- Κανελλοπούλου – Κορίνθου – Ζωοδόχου Πηγής (έως Δώδεκα Βρύσες) – Συνοικισμό – Σταφιδάλωνα – Διγελιώτικα – Τέμενη – Βαλιμίτικα.