ΚΚΕ: “Όλοι στα μπλόκα! ‘Ολοι στον αγώνα!”

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αιγιάλεια που πρωταγωνίστησαν όλον αυτό τον καιρό για το στήσιμο του μπλόκου στην γέφυρα «Μεγανίτη». Χαιρετίζουμε την ιδιαίτερη συμμετοχή των φορέων και σωματείων της Αιγιάλειας και της Πάτρας, που δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Τα μέλη  και οι φίλοι του Κόμματους , οι αγρότες,  να δυναμώσουν τον αγώνα και να πυκνώσουν το μπλόκο.

Καταγγέλλουμε στο λαό της Αιγιάλειας την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλους που καταδίκασαν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την απόγνωση όλο τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας ειδικά τους σταφιδοπαραγωγούς.

Οι αγρότες και οι αγρότισσες δίνουν ένα γενναίο αγώνα να παραμείνουν στον τόπο τους. Γι’ αυτό η κυβέρνηση και οι πιστοί ακόλουθοι της ΕΕ και της ΚΑΠ έχουν βαρύτατες ευθύνες και θα το βρουν από το λαό!

Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις  που διαθέτει μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, στις πόλεις και τα χωριά, θα δυναμώσει τον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Καλούμε τους αγρότες και τις αγρότισσες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από τις ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα τους.

Ψεύτικες και υποκριτικές είναι και διακηρύξεις του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που λένε στους αγρότες ότι τάχα δεν εφάρμοσαν εγκληματικές πολιτικές, ενώ είναι οι ίδιοι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και καλούσαν τους αγρότες από τη μία να θάψουν την παραγωγή τους, ενώ  από την άλλη υποστήριζαν ότι η πολιτική της ΕΕ θα τους έλυνε το πρόβλημα.

Έχουν μεγάλες ευθύνες ο δήμαρχος Αιγίου και οι παρατάξεις όλων των αποχρώσεων που όλο αυτό το διάστημα συκοφαντούν και υπονομεύουν τον αγώνα των σταφιδοπαραγωγών και των λεμονοπαραγωγών, υποστηρίζοντας ότι τάχα θα βρεθεί λύση. Τώρα όλοι  αυτοί , μαζί με την Παναιγιάλειο Ένωση και  τους μεγαλέμπορους  τρίβουν τα χέρια τους γιατί πήραν «μπιρ παρά» την παραγωγή των αγωνιζόμενων αγροτών. Οι αγρότες να τους καταδικάσουν!

Για άλλη μία φορά είναι απούσες οι δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως τώρα,  αλλά και η παράταξη του αυτοαποκαλούμενου «Εργατικού Αγώνα» και του επικεφαλής του Τ. Παπακωνσταντινόπουλου που χάθηκε από προσώπου γης.

Καλούμε τους αγρότες και τους αγρότισσες της περιοχής να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, με το σύνθημα που γεννήθηκε από τους μεγάλους αγώνες του λαού, για να σώσουν τη ζωή και την περιουσία τους, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Να πιστέψουν τη δύναμή τους! Όλοι στον αγώνα, όλοι στα μπλόκα, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Εδώ βρίσκεται η ελπίδα!

ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ