ΚΚΕ Αιγιαλείας: “Να μην τολμήσει η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη”

ΓΕΝΝΑΙΑ  ΜΕΙΩΣΗ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΤΩΡΑ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΤΕΛΩΝ

 Η Δημοτική Αρχή, μετά την αύξηση 20% των δημοτικών τελών του 2020, ξαναχτυπά τα λαϊκά στρώματα της Αιγιάλειας , εν μέσω πανδημίας, με νέα αύξηση τους για το 2021.

      Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας  8/2/21 η Δημοτική Αρχή εισηγείται νέα αύξηση των δημοτικών τελών με το απαράδεκτο  επιχείρημα ότι πρέπει να πληρωθούν οι εργολάβοι μεταφοράς των απορριμμάτων.

   Όπως  δήλωσε ο Δήμαρχος προτιμά «να είναι αξιοπρεπής ο Δήμος –απέναντι  στους εργολάβους – παρά να είναι φιλολαϊκός». Το λαό τον βλέπει μόνο σαν εκλογική πελατεία. Νοιάζεται περισσότερο για τα συμφέροντα των εργολάβων και λιγότερο για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, στο εισόδημα, στην υγεία, στη παιδεία ,στο πολιτισμό.

    Αντί να διεκδικήσει  δυναμικά  έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την έκτακτη ανάγκη  μεταφοράς των απορριμμάτων, θέλει να φορτώσει  το κόστος, με αλλεπάλληλες αυξήσεις των δημοτικών τελών στις πλάτες των εργαζομένων και των βιοπαλαιστών επαγγελματιών και αγροτών της Αιγιάλειας που έχουν πληγεί από την πανδημία και την οικονομική κρίση.  

Να μη τολμήσει η Δημοτική Αρχή,  συνεπικουρούμενη από την αντιπολίτευση, να ψηφίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Θα βρουν σύσσωμους του δημότες απέναντι τους.

   Η πανδημία  απέδειξε, εκτός των άλλων, ότι χρήματα υπάρχουν αλλά διοχετεύονται στη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων.

     Η  Δημοτική Αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις που άσκησαν εξουσία είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις εκάστοτε κυβερνητικές κατευθύνσεις. Ούτε που διανοούνται να διεκδικήσουν  δυναμικά λίγα εκ. ευρώ,από τα δεκάδες δις ευρώ που διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Ακολουθούν   κατά γράμμα τις διαχρονικές κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές, βάζοντας κατ΄ εξακολούθηση το χέρι στη τσέπη των δημοτών.  

     Το ΚΚΕ καλεί την Δημοτική Αρχή, εδώ και τώρα, να πάρει πίσω την αντιλαϊκή εισήγηση για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

      Καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει την εισήγηση και να αποφασίσει γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

        Το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκό συναγερμό. Μόνο το οργανωμένο λαϊκό  κίνημα μπορεί να τους εμποδίσει.  Απευθύνεται  στους δημότες της Αιγιάλειας, στους εργαζόμενους στους βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες που πλήττονται από την πανδημία και την οικονομική κρίση να διεκδικήσουν  μαζικά και οργανωμένα :

-Καμία νέα αύξηση  δημοτικών τελών, εν μέσω πανδημίας , αλλά γενναία μείωση τους.

-Δυναμική διεκδίκηση από την κυβέρνηση των  αναγκαίων κονδυλίων για να σταματήσει ο λαός της Αιγιάλειας να πληρώνει κάθε χρόνο τον βραχνά της μεταφοράς των απορριμμάτων.

-Ενιαίο κρατικό Φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων, περιφερικά και πανελλαδικά, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα  των απορριμμάτων, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα κέρδη των εργολάβων.  

  Ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του! Η φωνή του κάτω από τη μάσκα και δυναμώνει και ακούγεται.

 ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ  ΚΚΕ