Κικίλιας: Ο Τσίπρας παριστάνει ότι υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη

Τι λέει η ΝΔ για τις προσλήψεις που εξήγγειλε στο δημόσιο ο πρωθυπουργός. Επίθεση για παιδεία και διπλές εξετάσεις από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ. Άνοιγμα τους 17ρηδες από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Χτες ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντιγράψει τις μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη. Παριστάνει ότι τις υιοθετεί. Δεν τις πιστεύει, δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στη δημόσια διοίκηση και εξαπέλυσε σφοδρά πυρά στον πρωθυπουργό και το ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξηλώνουν μεταρρυθμίσεις αυτά τα 2,5 χρόνια», με «νέες στρατιές κομματικών στρατών και συμβασιούχων, επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, τοποθετήσεις κολλητών και συγγενών, με αναξιοκρατία και χειροτέρευση στη διαφθορά».

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για προσλήψεις στο δημόσιο ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της ΔΕΘ «τάζει τα πάντα στους πάντες».

Ο Βασίλης Κικίλιας κάνοντας εκτενή αναφορά για ζητήματα που απασχολούν άμεσα τη νεολαία τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει νέα γενιά ψεμάτων στη ΔΕΘ. Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρας όποιος δεν έχει κονέ ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην ανεργία. Ο κ. Τσίπρας καθιέρωσε τη γενιά των 360 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πολιτικός που θέλει τους νέους στο περιθώριο που θα ζουν από το χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους».

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη διαφωνία της ΝΔ στις αλλαγές Γαβρόγλου στο Λύκειο με επίκεντρο κυρίως το εξεταστικό και την τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Από καθόλου εξετάσεις πήγαμε στις διπλές εξετάσεις μέσα στο λύκειο επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς με νέα φροντιστήρια. Ο κ. Τσίπρας όπως βάφτισε την τρόικα θεσμούς, βαφτίζει τις πανελλαδικές κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις» και αναρωτήθηκε: «Τι θα πει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας στις νέες γενιές;».

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στο πνεύμα με το οποίο προετοιμάζει τη δική του παρουσία στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι καλύτεροι δεν θα επιλέγονται με κλήρωση».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός προστασίας του πολίτη για κομματικούς μηχανισμούς στην Πυροσβεστική, ο Βασίλης Κικίλιας αναρωτήθηκε «ποιος έχει την πολιτική ευθύνη τα τελευταία δυόμιση χρόνια;» και πρόσθεσε ότι «Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου (προχτές καιγόταν η Ζάκυνθος), χύθηκε μελάνι για να δικαιολογηθούν τα αδιόρθωτα. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τόσκας έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και δείχνουν κάτι άλλο. Δηλαδή τι μας λέει; Ότι για την κατάσταση στην δημόσια τάξη φταίει ο απλός αστυνομικός; Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει καταθέσει εγκαίρως σχέδιο προτάσεων για τα δάση και την αντιπυρική προστασία» κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.