“ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”- Σκοποβολή: Επιτυχημένο το 5ο Καλοκαιρινό Κύπελλο στο Αίγιο

Ένα σύγχρονο σκοπευτήριο είκοσι λεπτά έξω από το Αίγιο στον οικισµό Κουνινά Αιγιαλείας, έχει δηµιουργήσει ο  Σκοπευτικός Αθλητικός ΄Οµιλος Αιγιάλειας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» σε έναν µαγευτικό χώρο.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» διοργάνωσε το 5ο Καλοκαιρινό Κύπελλο, µε τη συµµετοχή 63 σκοπευτών από  Αίγιο, Πάτρα, Αθήνα, Πειραιά, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Κόρινθο, Κιάτο, Εύβοια, Σαλαµίνα.

Οι σκοπευτές ευχαριστήθηκαν τον αγώνα, µε τα στάδια που είχαν στηθεί να απαιτούν τεχνική και εµπειρία.  Μετά το τέλος του αγώνα σκοπευτές συνέφαγαν στο παραλιακό µαγαζί «Πάµε αλλιώς» και ευχήθηκαν καλή αγωνιστική πορεία στο φετινό πρωτάθληµα.

Ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» διακρίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο!

Ο Πρόεδρος του Αιγιώτικου Συλλόγου κ. Σταύρος Σταυρίδης µιλώντας στον «Τ.» σχετικά µε τη δηµιουργία του «ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» ανέφερε:

 – «Ο σύλλογος αριθµεί πέντε χρόνια ζωής και αισθάνοµαι ιδιαίτερα ικανοποιηµένος, αφού όλο και περισσότεροι φίλοι του αθλήµατος ενθουσιάζονται και εντάσσονται στη δυναµική του συλλόγου µας. Ξεκινήσαµε λίγοι, αλλά στην πορεία η οικογένεια του «ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» µεγαλώνει και δυναµώνει.

Το σκοπευτήριο βρίσκεται σε έναν υπέροχο χώρο, που σε ξεκουράζει και σε κερδίζει από την πρώτη στιγµή. Απέχει είκοσι (20) λεπτά από το Αίγιο και  το τοπίο σε µαγεύει. Ο χώρος φτιάχτηκε από την αρχή µε πολύ δουλειά και προσφορά από τα µέλη µας. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο και έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους, και ιδιαίτερα τους Βασίλη Κοσκορέλλο, Θεοφάνη Ραµπαβίλα, Τάσο Φιλιππόπουλο, ∆ηµήτρη Φράγκο και Γεώργιο Γιαννακόπουλο που βρίσκονται κάθε λεπτό δίπλα στο σύλλογο και τον βοηθούν.

Ξεκινήσαµε έχοντας δηµιουργήσει τέσσερα στάδια πρακτικής σκοποβολής, προσθέσαµε άλλα δύο και έχουµε στόχο να δηµιουργήσουµε και άλλα.

Όποιος επισκέπτεται το σκοπευτήριό µας, µόνο καλά λόγια έχει να πει.

Το Καλοκαιρινό Κύπελλο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» αποτελεί πλέον θεσµό και κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι αθλητές δηλώνουν τη συµµετοχή τους. Το φετινό, µάς βρίσκει ς πλήρως ικανοποιηµένους και φυσικά η µεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν εισπράττεις από τους συναθλητές σου, την επιβράβευση που βγαίνει από καρδιάς.

Αθλητές του «ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» σε αναμνηστική φωτό μετά το τέλος του αγώνα

Το ∆.Σ. του «ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» αισθάνεται υπερήφανο, αφού οι αθλητές του κατάφεραν µέσα σε λίγο διάστηµα να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. Μάλιστα πριν λίγες µέρες στα Γιάννενα στον πανελλήνιο αγώνα σκοποβολής ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία STANDARD, στο οµαδικό αγώνισµα µε τους Γεώργιο Γιαννακόπουλο, Βασίλειο Παπαχριστόπουλο, ∆ηµήτριο Φράγκο και Μαρία Φράγκου, ενώ η αθλήτρια του «ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» Μαρία Φράγκου κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες της ίδιας κατηγορίας.

Όλα αυτά βέβαια απαιτούν σκληρή και εντατική προπόνηση, αφού χρειάζεται µεγάλη προετοιµασία και προσόντα για να φτάσει κανείς στο βάθρο. Το να πετύχεις το στόχο δεν είναι εύκολο. Έχεις να αντιµετωπίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, αφού η αυτοσυγκέντρωση είναι το παν. Ευστοχία και γρήγορος χρόνος πρέπει να συνδυαστούν και για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται να ρίξεις πολλές σφαίρες στην προπόνηση, να έχεις πλήρη αυτοσυγκέντρωση και καλή ψυχολογία.

Εµείς, ως σκοπευτές αυτά κρινόµαστε να αντιµετωπίσουµε και ως σύλλογος προσπαθούµε για το καλύτερο.

Επίσης, είµαστε ιδιαίτερα ικανοποιηµένοι και µε τα ευχάριστα νέα της εξέλιξης για τη δηµοπράτηση του δρόµου που από ένα σηµείο και µετά µας ταλαιπωρεί, περίπου 3 χλµ. Ευχαριστούµε θερµά τον βοηθό Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μπούνια, που προσωπικά ενδιαφέρθηκε προκειµένου να υλοποιηθεί το έργο ασφαλτόστρωσης στο δρόµο Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο, κάτι που θα µας δώσει και εµάς ως σύλλογο περισσότερη προοπτική ανάπτυξης.

Ευελπιστούµε ότι και ο νέος Περιφερειάρχης κ. Φαρµάκης θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση στη γρήγορη εξέλιξη του έργου αυτού.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έχει ένα µεγάλο πλεονέκτηµα: Όλοι οι σκοπευτές αποτελούν µια µεγάλη ενωµένη Οικογένεια και γνωρίζουµε πολύ καλά ότι όταν η οικογένεια είναι ενωµένη και δεµένη καταφέρνει τα ακατόρθωτα.

Ελπίζω να πορευτούµε έτσι και να είµαστε όλοι καλά ώστε να απολαµβάνουµε αυτό που τόσο αγαπάµε: ΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ»!

 

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” 1/8/2019

Στον αγώνα του καλοκαιρινού κυπέλλου παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής