Κατερίνα Σολωμού: 48 χρόνια ΠΑΣΟΚ – Νέο συμβόλαιο με το λαό

Η σημερινή ημέρα αποτελεί, αναμφίβολα,  ημερομηνία ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου. Η 3η του Σεπτέμβρη είναι η ημερομηνία που ένα κίνημα λαού δημιουργήθηκε και έμελλε να αλλάξει τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Σαράντα οκτώ χρόνια πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και έκανε πράξη αυτό που υποσχέθηκε: Την αλλαγή στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, οικοδομώντας σε γερές βάσεις τα θεμέλια της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προόδου, της ελευθερίας, της εθνικής συμφιλίωσης.

Χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ μεταμορφώθηκε η ζωή των Ελλήνων, καθώς δόθηκαν σε όλους ίσες ευκαιρίες για να παράξουν πλούτο, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην υγειονομική περίθαλψη.

Εμείς οι νεότεροι, πλέον, έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας, στα χιλιάδες στελέχη μας ανά την επικράτεια, στο όραμά μας και απέναντι σε όλους τους Έλληνες να γίνουμε ξανά ένα κόμμα αρχών.

Να επαναφέρουμε στην ατζέντα μας τη συμμετοχική δημοκρατία. Να ορίσουμε ως επίκεντρο των πολιτικών μας ενεργειών τον ίδιο τον πολίτη και τις ανάγκες του. Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, οι ακρίτες, οι ευπαθείς ομάδες, η οικογένεια και το περιβάλλον πρέπει να είναι οι άξονες που θα διατρέχουν κάθε δράση των οργανώσεων και των στελεχών μας.

Η 48η γενέθλια επέτειος του ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, ας αποτελέσει το εφαλτήριο για το νέο συμβόλαιο με το λαό.

 

Κατερίνα Γρ Σολωμού

Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών