Κατέδειξαν την Βασιλική Ψυχράμη ως αυριανή Δήμαρχο Αιγιαλείας!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Με μία μεγαλειώδη συγκέντρωση που συνοδεύτηκε από την εντυπωσιακή παρουσία πλήθους Αιγιαλέων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 4 Μαΐου η τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ». Η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, με ειλικρινή, ξεκάθαρη και αποκαλυπτική ομιλία, έστειλε σαφές μήνυμα για τις εκλογές της 26ης Μαΐου: «Θέλουμε την Αιγιάλεια αρχόντισσα, και θα την πετύχουμε με σκληρή εργασία».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ούτε τα σύννεφα που είχαν πυκνώσει πάνω από το Αίγιο, ούτε η βροχή που ακολούθησε στάθηκαν αρκετά για να αποτρέψουν τους Αιγιαλείς να δώσουν «ηχηρό παρών», δηλώνοντας ανοιχτά την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο της Βασιλικής Ψυχράμη, θεωρώντας βέβαιο ότι θα είναι αυτή που θα… κόψει πρώτη το νήμα στις επερχόμενες εκλογές και θα εκλεγεί Δήμαρχος Αιγιαλείας! Γέμισαν έτσι ασφυκτικά το εκλογικό κέντρο, την οδό Μητροπόλεως, καταλαμβάνοντας κατά ένα μεγάλο μέρος και την πλατεία Φανερωμένης, δημιουργώντας πανηγυρικό κλίμα και χειροκροτώντας με θέρμη τα όσα επεσήμανε η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας.

Και ήταν λόγια που πηγάζουν μέσα από την ψυχή. Χωρίς ουτοπικές υποσχέσεις και ευχολόγια αλλά με έκδηλη την γνώση των πραγμάτων και την διάθεση για σκληρή και μεθοδική δουλειά για τον Δήμο μας!

Αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων και τις ευχές του π. Δαμιανού Σταυρίδη, η Βασιλική Ψυχράμη μίλησε προς τους συγκεντρωμένους στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, ανάσα ζωής και αλλαγής στο δήμο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αναφέρθηκε στους νέους άφθαρτους και γεμάτους διάθεση προσφοράς υποψηφίους του ψηφοδελτίου της, με τους οποίους δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσουν ενωμένοι μέχρι το τέλος της δημαρχιακής θητείας, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες. «Ερχόμαστε να δουλέψουμε, όχι να χτίσουμε δημοτικές καριέρες, σαν αυτές που βλέπετε γύρω σας» είπε με νόημα, τονίζοντας ακόμη πως ως δήμαρχος, σταθερή επιδίωξή της θα είναι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να χτίζει γέφυρες και όχι να υψώνει τείχη. «Πρέπει να μάθουμε να κολυμπάμε στα νερά της απλής αναλογικής. Διαφορετικά θα πνιγούμε στην ακυβερνησία. Δηλώνω έτοιμη, ικανή και έμπειρη» σημείωσε. Μίλησε για συνεργασία για επίλυση προβλημάτων, με συνέχεια και συνέπεια και όχι προεκλογικά… πυροτεχνήματα για να… αλώσουμε το δήμο.

Αναφέρθηκε ακόμη στις συμμαχίες που χαρακτηρίζουν άλλο συνδυασμό, λέγοντας: «Ζούμε ένα απόλυτα παλαιοκομματικό και γερασμένο θέατρο του παραλόγου. Παλιοί δήμαρχοι ανασύρονται από τη λήθη και συγκροτώντας μια νέα Ιερή Συμμαχία σύσσωμοι στηρίζουν έναν υποψήφιο δήμαρχο. Γιατί; Μήπως εκτίμησαν την αποτελεσματικότητά του στην αυτοδιοικητική του διαδρομή; Πράγματι σε τρεις δημοτικές θητείες θήτευσε ως δημοτικός σύμβουλος, ή ως αντιδήμαρχος ή ως μέλος επιτροπών. Σε όλες αυτές όχι μόνο δεν είδαμε το έργο του, όχι μόνο δεν ακούσαμε τις προτάσεις του, αλλά ούτε καν ήχησε στην αίθουσα η φωνή του.  Κυριολεκτικά διοίκησε διά της σιωπής του. Προέταξαν έναν άνθρωπο τον οποίο μέχρι χθες απαξίωναν χρησιμοποιώντας μειωτικούς χαρακτηρισμούς, που εμάς πάντως δε μας εκφράζουν. Έτσι είναι όλοι ωφελημένοι: από τη μια μεριά οι διατελέσαντες δήμαρχοι συνεχίζουν να κινούν τα νήματα παρασκηνιακά σαν να είναι ο δήμος φέουδό τους και από την άλλη οι φιλόδοξες ομάδες εξυπηρετούν τα μελλοντικά τους σχέδια. Για την Αιγιάλεια αυτό το σενάριο είναι εφιαλτικό. Με δεδομένη την απλή αναλογική, η λήψη αποφάσεων είναι ούτως ή άλλως δύσκολη. Φανταστείτε, αν ο δήμαρχος συγκρουστεί με μια εκ των ομάδων του συνδυασμού του!  Ο δήμος θα οδηγηθεί σε ακυβερνησία. Και αυτό είναι ένας ορατός κίνδυνος».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού της που καθορίζει το νέο ρόλο της Αιγιάλειας, βάζοντας στόχο να δημιουργήσει μια περιοχή ποιοτική, δυναμική και πλούσια, με ειδικό βάρος στην καθημερινότητα, την βελτίωση των πόλεων, με τις εξής παρεμβάσεις: Το Αίγιο γίνεται ελκυστική πόλη για τον επισκέπτη, άνετη και φιλική για τους κατοίκους του. Ολοκληρώνουμε την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου. Σε λίγο καιρό θα δείτε αγνώριστες την πλατεία Αγίας Λαύρας και την Τρίγωνη πλατεία μετά την ανάπλαση που με επιμονή επί αντιδημαρχίας μου επιτεύχθηκε. Αναβαθμίζουμε την οδό Κορίνθου που είναι η είσοδος-βιτρίνα της πόλης. Συνδέουμε με καινοτόμο τρόπο το Κέντρο με την Παραλία, αναδεικνύοντας και τις πολλές Σκάλες της πόλης. Αξιοποιούμε τον χώρο της παλαιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής. Συντηρούμε το οδικό δίκτυο της πόλης. Δημιουργούμε καταφύγιο τουριστικών σκαφών. Οργανώνουμε και αξιοποιούμε την Αλυκή. Δημιουργούμε χώρους πάρκινγκ. Όσον αφορά στην Ακράτα αναδεικνύουμε την πολιτιστική της φυσιογνωμία. Αντίστοιχα αναδεικνύουμε την Αιγείρα ως πόλη της εισόδου με την Αιγιάλεια, πόλη της παραλίας και του αρχαίου Θεάτρου. Καθιερώνουμε το Διακοπτό ως πόλη του Οδοντωτού και του Βουραϊκού.

Κι όλα αυτά με την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη χρηματοδότηση των έργων. Η κ. Ψυχράμη ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να πάει ούτε ένα ευρώ… χαμένο, μιλώντας ακόμη για χρηστό τρόπο διαχείρισης των δημοτικών πόρων και κατηγορώντας τους προηγούμενους δημάρχους για μη υλοποίηση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα για την περιοχή. «Εμείς δουλεύουμε με σωστή στόχευση, οργάνωση και χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Δεσμεύομαι γι’ αυτά, σας ορίζω άγρυπνους φρουρούς της διαχείρισής μου, όταν με την ψήφο σας αναλάβω τη δημαρχία. Εγώ δεν θα σας διαψεύσω», είπε.

Κρίνοντας την στάση άλλου υποψηφίου δημάρχου, ανέφερε: «Τώρα δουλειά, διακηρύττει κάποιος υποψήφιος. Για να ελέγξουμε τα ουσιαστικά αποτελέσματα της δουλειάς του για 12 χρόνια. Έργα βιτρίνας, που λίγο μετά ξηλώθηκαν, πλατείες ημιτελείς, απλήρωτοι προμηθευτές και συσσωρευμένα χρέη. Το πιο μακρινό παρελθόν του συμπεριλαμβάνει και έργα χωρίς διάρκεια και ουσία. Για να διερευνήσουμε το εγγύτερο παρελθόν του. Μετά την αποτυχία του να εκλεγεί στον Καλλικρατικό δήμο διοικούσε το δήμο ελέγχοντας τη δημοτική πλειοψηφία του νυν δημάρχου με τη δημοτική του ομάδα. Δηλαδή, αν και δεν ψηφίστηκε από τους Αιγιαλείς, ασκούσε συνδιοίκηση από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, άρα συνυπεύθυνος για την θλιβερή εικόνα της Αιγιάλειας. Θα αφήσουμε τους ίδιους ανθρώπους να διοικούν το δήμο;  Είστε ικανοποιημένοι;  Όχι, θα τους αλλάξουμε».

Σημείωσε ακόμη πως η στασιμότητα και η αποτυχία της Αιγιάλειας έχει… ονόματα και επίθετα, αυτών που ξαναζητούν την ψήφο, καλώντας τους δημότες να σκεφτούν όλα αυτά προτού ρίξουν την ψήφο τους. «Σκεφτείτε πώς φτάσαμε στο αδιέξοδο και στο φαύλο κύκλο των σκουπιδιών. Αποτυχημένες επιλογές χρόνων, όπως η επιλογή της «Παπανικολούς», που βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης από άποψη κριτηρίων για ΧΥΤΑ και οδήγησε το δήμο στα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα που βιώνουν οι συμπολίτες μας σήμερα. Δειλοί και άβουλοι δεν κάνατε τίποτα σωστό. Τα κάνατε όλα λάθος», τόνισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας: «Συμπολίτες και συμπολίτισσες, φίλες και φίλοι εμείς σας κοιτάζουμε στα μάτια και σας παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα 3 αξόνων που πρέπει να λειτουργήσουν και οι 3 ταυτόχρονα εστιάζοντας στην ανακύκλωση. Αν δεν ανακυκλώσουμε, θα πνιγούμε. Οποιαδήποτε άλλη υπόσχεση είναι λαϊκιστικά προεκλογική, ανεδαφική και ανεύθυνη».

Η Βασιλική Ψυχράμη αναφέρθηκε στο δικό της πλούσιο έργο από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε, ξεκαθαρίζοντας πως εργάστηκε στους τομείς ευθύνης της και μόνον, λέγοντας: «Εγώ δεν εγκατέλειψα τη μάχη. Όταν όμως έγινα ενοχλητική, με διέγραψαν τη μια φορά, με απέπεμψαν την άλλη. Εγώ δεν έφυγα, δε δίχασα, υπηρέτησα με συνέπεια, πείσμα και επιμονή και έτσι θα συνεχίσω, αν μου το επιτρέψετε. Με την ίδια μαχητικότητα και κυρίως με το ίδιο ήθος». Μίλησε για το έργο ουσίας που ανέπτυξε στην κοινωνική πρόνοια και τον στόχο που θέτει για μείωση του αριθμού των κοινωνικά ευάλωτων δημοτών (έργα της τα ΚΔΑΠ, το ΕΕΕΕΚ, Ειδικό Νηπιαγωγείο κ.ά.).

Δεσμεύθηκε για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, την αναβάθμιση του τουρισμού, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, την αξιοποίηση του συγκοινωνιακού δικτύου, των μνημείων κ.λπ., δίνοντας έμφαση στον Πολιτισμό (η ίδια «έχτισε» τη ΔΗΚΕΠΑ και θεσμούς όπως παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, Οινοξένεια, Φεστιβάλ Λαδιού, Παιδικό Καρναβάλι, επαναλειτουργία «Απόλλωνα» κ.ά.), την ανάπτυξη της γεωργίας ενισχύοντας την καινοτομία και την εξωστρέφεια, την επισκευή, τη συντήρηση και την αισθητική των σχολείων, κάτι που η ίδια έκανε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, με πολύ καλά αποτελέσματα.

«Το παρελθόν μου δείχνει την πορεία μου στο μέλλον. Η κουλτούρα μου είναι οι πράξεις μου. Έτσι θα πορευτώ. Σας δίνω τρεις υποσχέσεις και θυμηθείτε τις: Θα εργαστώ σκληρά, θα συνεργαστώ εποικοδομητικά, θα διαχειριστώ το δημόσιο χρήμα με τρόπο χρηστό και έντιμο», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης για αλλαγή στον τόπο μας.

Και η Βασιλική Ψυχράμη κατέληξε ως εξής: «Βασίστηκα και βασίζομαι στην ποιότητα των προτάσεων και των συνεργατών μου. Αυτά είναι τα όπλα στη φαρέτρα μου: τα στελέχη, το πρόγραμμα, η προσφορά μου και όλοι εσείς. Βαθμολογήστε με, βαθμολογήστε μας και αποφασίστε. Εμπιστεύομαι την ορθή κρίση σας. Δώστε μας την ευκαιρία να αποδείξουμε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στις ανίερες συμμαχίες των μεν και στο σκοτεινό παλαιοκομματισμό του άλλου αντιτάσσουμε την ποιότητα και τη διαφάνεια. Μια νίκη του συνδυασμού μας είναι μια νίκη δική σας! Είναι μια νίκη της Αιγιάλειας. Δώστε μας τη δύναμη, τη λαϊκή εντολή. Με λογισμό και μ’ όνειρο, με ενότητα και ήθος, με σοβαρότητα και ευθύνη, να κάνουμε την Αιγιάλεια αρχόντισσα. Αυτό είναι το σύνθημά μας. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Πάμε όλες και όλοι μαζί. Η νίκη είναι δική μας»!

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί