Κατάσχεση παράνομων εξωλέμβιων μηχανών στην Πάτρα και συλλήψεις αλλοδαπών

Επτά (07) εξωλέμβιες μηχανές οι οποίες δεν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Τομέα Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, από πάρκινγκ σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε διενεργηθέντα έλεγχο από στελέχη του Τομέα Ασφάλειας, Ανάκρισης και περιπολικού σκάφους της οικείας Λιμενικής Αρχής σε πάρκινγκ σκαφών που βρίσκεται στην περιοχή «ΜΙΝΤΙΛΙΓΛΙΟΥ» Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι επτά (07) εξωλέμβιες μηχανές δεν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

 

*****

Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 73, 40 και 24 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι Ιταλίας, διότι η 73χρονη αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος με την άμεση συνέργεια της 40χρονης αλλοδαπής ως συνοδηγού, μετέφεραν έναν 24χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.