Κατσανιώτης: « 3+1 κρίσιμα έργα υποδομής 14,1 εκατ. ευρώ για την Αχαΐα»

Ανδρέας Κατσανιώτης: Προχωράμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζοντας οριστικά τα προβλήματα του παρελθόντος

Την υλοποίηση τεσσάρων κρίσιμων έργων υποδομήςκαι αστικής αναζωογόνησης συνολικού ύψους 14,1 εκατ. ευρώ για τους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαϊαςκαι Αιγιαλείας ενέκρινε  το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από στενή συνεργασία και συντονισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αχαϊας Ανδρέα Κατσανιώτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Υπενθυμίζεται πως στην συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου 2021 οι κ.κ. Κατσανιώτηςκαι Πέτσας συμφώνησαν στην επιτάχυνση απαραίτητων έργων για την περιοχή μεταξύ των οποίων και η αναβάθμιση των αγροτικών δικτύων (https://twitter.com/katsaniotis/status/1468180596727947268)

Πλέον, η νέα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την χρηματοδότηση των εξής έργων:

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Αστική αναζωογόνιση προσφυγικών κατοικιών. Το έργο αφορά παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος στην οικιστική ενότητα των «Προσφυγικών» του Δήμου Πατρέων, μιας μεγάλης “ιστορικής γειτονιάς” με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.  Προβλέπονται παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αισθητικής, της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των χώρων, που θα συμβάλλουν ταυτόχρονα στην καλή εικόνα της πόλης, αλλά και παρεμβάσεις στις υποδομές των κοινοχρήστων χώρων (βελτίωση προσβασιμότητας, προσπελασιμότητας και αναβάθμιση της επισκεψιμότητας). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 10.767.000,00 ευρώ

Δημιουργία δικτύου γωνιών ανακύκλωσης.

Η Πράξη κατανέμεται σε 4 υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 1.297.501,90 ευρώ:

– δημιουργία 43 Γωνιών Ανακύκλωσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου

– προμήθεια 2 Απορριμματοφόρων

– δαπάνη αρχαιολογικών εργασιών

– δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

 

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

Βελτίωση πρόσβασης – ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η πρόταση περιλαμβάνει 3 υποέργα συνολικού προϋπολογισμού:

Υποέργο 1: Βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας (1.050.000,00€), αφορά στην κατασκευή έργων ασφαλτόστρωσης σε πέντε υφιστάμενες χαλικοστρωμένες αγροτικές οδούς σε κάθε Δημοτική Ενότητα συνολικού μήκους περίπου 8.350 μ.
Υποέργο 2: Προμήθεια υλικών λατομείου για την επισκευή αγροτικών οδών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας (1.000.000 €), αφορά στην προμήθεια αδρανών υλικών λατομείου για την επισκευή της αγροτικής οδοποιίας στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Υποέργο 3: Αμοιβή για σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του Δικαιούχου στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης.
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ψηφιακή ανάδειξη της Ιστορίας του 1821 στον Δήμο Αιγιαλείας.Στο πλαίσιο της προτεινόμενης πράξης προβλέπεται η ανάδειξη ιστορικού περιεχομένου και σημαντικών γεγονότων του έπους του 1821 που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αιγιαλείας, μέσω τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.  Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει εκπαιδευτικό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας με ιστορικό περιεχόμενο για μαθητές και σχολεία καθώς και εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για ξεναγήσεις τουριστών και μαθητών.

 

Αναφορικά με την νέα έγκριση υλοποίησης σημαντικών έργων για την Αχαΐα, ο κ. Κατσανιώτηςδήλωσε: «Η κυβέρνηση προωθεί έργα υποδομής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Από την θέση μου ως Υφυπουργός Εξωτερικών και ως βουλευτής Αχαΐας συνεργάζομαι με όλα τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οριστικά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις  που ταλαιπώρησαν το νομό μας τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την άμεση ανταπόκρισή του».