Κανονικά σήμερα τα μαθήματα στο 1ο Λύκειο Αιγίου – Δεν “πέρασε” η πρόταση του Συλλόγου Γονέων

Κανονικά γίνονται σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 τα μαθήματα στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, το οποίο χθες Τρίτη παρέμεινε κλειστό, λόγω της θετικότητας στον covid μέσω των self tests σε τρεις μαθητές του σχολείου. Αμέσως στο σχολικό συγκρότημα έγινε απολύμανση όλων των χώρων.

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου, ζητούσε από χθες να μην διεξαχθούν έως την Παρασκευή 23 Απριλίου τα μαθήματα διά ζώσης, προς αποφυγή της μετάδοσης του ιού και να συνεχίσουν τα μαθηματα μέσω webex. Με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σήμερα Τετάρτη στο σχολείο θα προσέλθουν ΜΟΝΟΝ οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης κανονικά στο ωράριο λειτουργίας του σχολείου. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα παραμείνουν κατ’  οίκον για τηλεκπαίδευση.

Σήμερα το πρωί, αρκετά παιδιά δεν προσήλθαν στο σχολικό χώρο, ενώ κάποια άλλα που έφθασαν, συνάντησαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που πληροφορούσαν τους μαθητές για την πρόταση του συλλόγου να διεξαχθούν τα μαθήματα στην ψηφιακή τάξη και όχι διά ζώσης.
Οι μαθητές που προσήλθαν στο σχολείο, την πρώτη ώρα δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις τάξεις τους, μιας και όπως αναφέραμε υπήρξε ενημέρωση στην είσοδο του σχολείου από το Σύλλογο Γονέων, ενώ  την ίδια στιγμή και ο Διευθυντής του σχολείου με τους καθηγητές ενημέρωναν τα παιδιά, ότι τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά και όσοι δεν προσέλθουν θα πάρουν απουσία.
Αυτή τη στιγμή όσοι μαθητές βρίσκονται στο σχολείο παρακολουθούν τα μαθήματα κανονικά, ενώ όσοι δεν προσήλθαν, χάνουν τις διδακτικές ώρες και χρεώνονται απουσίες.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

“Αγαπητοί Γονείς

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και την  απογοήτευσή μας από την ανευθυνότητα και την άρνηση των υπευθύνων να πάρουν τις νόμιμες αποφάσεις για την ασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους.

Επειδή έχουμε και στην Α΄ Λυκείου επιβεβαιωμένο κρούσμα

Παραμένουμε στην πρότασή  μας να παραμείνουν τα παιδιά μας στο σπίτι τους και να κάνουν μάθημα μέσω τη εκπαίδευσης.

Καλούμε επίσης τους καθηγητές του σχολείου να ανοίξουν τις ψηφιακές τάξεις και να παραδώσουν τα μαθήματα για όλους τους μαθητές και των τριών τάξεων

Παραμένουμε σε επικοινωνία και εγρηγορση”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ