Μαθητικός … ξεσηκωμός! – Κλειστά τα σχολεία 29/10

Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Στις 29 Οκτώβρη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!!! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού!!!

Μέχρι στιγμής, έχουν οριστεί οι εξής μαθητικές πορείες στις 29 Οκτώβρη:

Αθήνα: 12.00, Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ “Πανεπιστήμιο”)

Θεσσαλονίκη: 12.00, Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: 10.30, πλ. Γεωργίου

Αγρίνιο: 11.00, πλ. Δημάδη

Αρτα: 10.00, πλ. Κιλκίς

Βέροια: 12.00, πλ. Δημαρχείου

Γιάννενα: 10.30, Ακαδημία

Γιαννιτσά: 11.30, πλ. Μάγγου

Ηράκλειο: 10.00, πλ. Ελευθερίας

Κέρκυρα: 12.00, Γενικά Λύκεια

Κοζάνη: 11.00, κεντρική πλατεία

Λαμία: 13.00, πλ. Πάρκου

Λάρισα: 12.30, κεντρική πλατεία

Πρέβεζα: 10.00, Φόρος

Πύργος: 10.00, πλ. ΟΤΕ

Ρέθυμνο: 10.00, Δημαρχείο

Φλώρινα: 10.30, κεντρική πλατεία

Χαλκίδα: 12.00, Στρογγυλό Παραλίας

Χανιά: 10.00, πλ. Αγοράς

Ψήφισμα εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών στα Χανιά με αφορμή τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες μέρες.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:

“Καλούμε όλους τους μαθητές, με βάση την πανελλαδική πορεία στις 29 του μήνα, αύριο Πέμπτη 25/10, να συντονιστούμε όλοι οι μαθητές από τα σχολεία των Χανίων (εκλεγμένοι και μη) στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στις 6μ.μ, προκειμένου να οργανώσουμε την πορεία μας και να συζητήσουμε τα αιτήματά μας.

Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία!

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει χειρότερο το σχολείο

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!!!

Στις 29/10 κλειστά τα σχολεία και μαθητική πορεία στις 10 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Αυτό είναι το μήνυμά μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Το σχολείο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αθήνας για συμμετοχή στην πανελλαδική μαθητική κινητοποίηση. Στις 29 Οκτώβρη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!!! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού!!!

Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο:

  • θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
  • θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.
  • θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.
  • θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

Είναι θράσος να λέει η κυβέρνηση και το υπουργείο πως έχει επιστρέψει η κανονικότητα στα σχολεία την ώρα που δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα!

Στο νομό Χανίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλεί με κλείσιμο ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου καθώς και στο νυχτερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά. Στην προσπάθεια να καμουφλάρει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών μας στοιβάζει σε 25αρια τμήματα.Την ίδια στιγμή που μας λένε ότι δεν υπάρχει σάλιο για το σχολείο,δαπανούν 4,2 δίς ευρώ για το ΝΑΤΟ,συμμετέχοντας στους πολέμους των εκμεταλλευτών,έχουν μετατρέψει το νησί μας σε αεροπλανοφόρο των φονιάδων! Παρά τις υποσχέσεις χρόνωνκαι ενώ οι γονείς μας βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την μόρφωσή μας,δεν προχωράνε με ευθύνη του κράτους τα έργα σε μια σειρά σχολεία  όπως το ΓΕΛ-Γυμνάσιο Βάμου,το Λύκειο Κολυμπαρίου, αλλά και σχολεία της Πόλης των Χανίων που με την πρώτη βροχή πλυμμηρίζουν οι τάξεις.

Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από την κυβέρνηση:

  • που συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλαν και την παιδεία στο μνημόνιο.
  • και τον υπουργό παιδείας που λένε πως είναι ουτοπία να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει.

Το μόνο που είναι ουτοπία είναι να νομίζουν πως θα κάτσουμε στ’ αυγά μας!

Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο που μας εξοντώνει και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που το κάνει πιο εξοντωτικό!

Να μην σκεφτούν ούτε να το καταθέσουν!

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας!

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Αγωνιζόμαστε για ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας παντού!

Απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Διεκδικούμε:

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και όλα δωρεάν!
  • Με ευθύνη του κράτους να υπάρξει μόνιμη λύση στο στεγασιτκό πρόβλημα των σχολείων των Χανίων.
  • Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες της ημέρας.Να λυθεί το πρόβλημα με το λεοφωρείο στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου.
  • Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές.
  • Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο.
  • Να χαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα τα σχολεία του δήμου Καντάνου-Σελίνου
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία τώρα & για όλους τους μαθητές.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.Να εγκριθούν άμεσα οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και στο νυχτερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική μαθητική κινητοποίηση στις 29 Οκτώβρη.Καλούμε τους γονείς μας και τους καθηγη΄τες μας να πάρουν αποφάσεις στήριξης και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας.

15Μελή Λυκείου Βάμου,ΕΠΑΛ Κισσάμου   Αποφάσεις τμημάτων από σχολεία: 2ο Λύκειο Κοραή, ΕΠΑΛ Κοραή, 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, Μουσικό Σχολειό”