Καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο, κακοκαιρία από Δευτέρα

Αλλάζει ο καιρός, έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ.

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να απολαύσουμε την ευχάριστη καλοκαιρία του Σεπτεμβρίου, ωστόσο από Δευτέρα το σκηνικό αλλάζει με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα αυτά είναι πιθανό αν εκδηλωθούν πρόσκαιρα και την Κυριακή στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά.

Τη Δευτέρα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Τρίτη θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Θράκη, η ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές

Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.