Καλογερόπουλος: “Ώριμη η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της Πλατείας Αγίας Λαύρας”

 Διευκρινίσεις για ποσοστό έκπτωσης και κριτήρια επιλογής των υποψηφίων εταιρειών

 

«Η στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της έγκρισης του πρακτικού της αρμόδιας επιτροπής για την ανάδειξη νέου αναδόχου που θα αποπερατώσει την Πλατεία Αγίας Λαύρας και τη γύρω περιοχή, υπήρξε ώριμη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης» σημείωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ενέκρινε το πρακτικό κατά συντριπτική πλειοψηφία, χωρίς καμία αρνητική ψήφο.

«Έστω και στο ‘και πέντε’ είδαμε μια συμπεριφορά ωριμότητας σε αυτό το ζήτημα και αυτό μας ικανοποιεί όλους. Ελπίζω πως στο εξής δεν θα υπάρξει κανένα άλλο εμπόδιο καθώς, κακά τα ψέματα, καθένας μπορεί -ακόμα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο- να κάνει κάποια ένσταση και να ζητήσει αναστολή εκτέλεσης εργασιών, απλά και μόνο για να καθυστερήσει το έργο» συμπλήρωσε ο δήμαρχος τονίζοντας: «Δυστυχώς στη χώρα μας, όποιος θέλει να βάλει τρικλοποδιά μπορεί να το κάνει και μάλιστα ατιμωρητί, σε αντίθεση με τα περισσότερα κράτη της ΕΕ όπου προβλέπεται ακόμα και ποινή για όποιον κακόβουλα προχωρά σε αναίτια ένσταση».

Σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία κλήθηκαν οι τρεις εργολαβικές εταιρείες που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση, ο κ. Καλογερόπουλος διευκρίνισε ότι η διαδικασία έγινε βάσει της κείμενης νομοθεσίας και οι επιλογές έγιναν από την αρμόδια επιτροπή διαγωνισμών, έχοντας ως πρωτεύοντα γνώμονα το πόσο μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και εντός χρονοδιαγράμματος το έργο, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να καταλογιστεί η δαπάνη περίπου 3,5 εκ. ευρώ στον Δήμο που θα κληθεί να τα επιστρέψει αλλά και κυρίως να μην μείνει το Αίγιο χωρίς την κεντρική του πλατεία.