Καλογερόπουλος: «Μεγάλη μου χαρά η επίσκεψη νέων ανθρώπων από το εξωτερικό στην πόλη μας»

Το πρωί της 4ης Ιουλίου 2022, μια ομάδα 43 νέων από 8 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρο, Ουγγαρία και Πολωνία) στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+, επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, στο χώρο του δημαρχείου.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν συνομηλίκους τους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και πολιτισμούς, να κάνουν νέους φίλους, να αναπτύξουν δεξιότητες και να ενισχύσουν τη μελλοντική απασχολησιμότητα τους στη χώρα καταγωγής τους. Θα αποκτήσουν και θα βελτιώσουν ικανότητες επιχειρηματικές, δεξιότητες μέσα από εργαστήρια και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης για να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Θα αποκτήσουν επίσης πολύτιμες δεξιότητες ζωής και διεθνή εμπειρία που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν προσωπικά, επαγγελματικά και να πετύχουν στον σημερινό κόσμο. Οι νέοι θα αναπτύξουν αυτοκαθοδήγηση για την προετοιμασία τους στο επαγγελματικό περιβάλλον και θα αυξήσουν τη μελλοντική τους επιτυχία στην αγορά εργασίας. Μέσω αυτού του έργου, η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων θα μετριάσει τα κοινωνικά προβλήματα ενσωμάτωσης, συμβάλλοντας στη συνοχή της κοινωνίας και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση της δυνατότητας αναζήτησης εργασίας ή την διάλυση των εμποδίων στους νέους που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό.

Τους μαθητές συνόδευε η κα Κυριακή Βαμβακά, Πρόεδρος και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα αυτών των προγραμμάτων καθώς και στις εμπειρίες που αποκτούν.

«Είναι μεγάλη μου τιμή η επίσκεψη νέων ανθρώπων από άλλες χώρες στον Δήμο μας» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος.

Τα αξιοθέατα της πόλης του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης, ενώ την  Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στις 20.00, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη βραδιά στα Σελιανίτικα με παραδοσιακούς χορούς από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο.

Θυμίζουμε ότι προ μηνών, μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου είχαν βρεθεί στην Ιταλία, Κροατία και Ισπανία  στο πλαίσιο του Erasmus+.