Καλογερόπουλος: “Καταδικασμένοι στη συνείδηση των δημοτών, οι απόντες από τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό”

Με αφορμή την αποχή των συμβούλων των παρατάξεων του κ. Γούτου και της κας Ψυχράμη, καθώς και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Γιώργου Γκίκα, από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κυριακής για την ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2021, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Πλέον είναι φανερό πως οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με ξεκάθαρο δόλο, κινούνται με σκοπό να μην προχωρήσει ο Δήμος και να παραμείνει σε στασιμότητα, να μην κάνουμε έργα, να μην πληρώνουμε προμηθευτές και επαγγελματίες, να μην γίνεται αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων και όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικοί τους πολιτικοί «νταλκάδες». Έτσι, εντελώς «τυχαία» εμφάνισαν απόψε κώλυμα ταυτόχρονα 17 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ώστε να πετύχουν τη ματαίωση της αποψινής συνεδρίασης την ώρα που η λειτουργία του Δήμου κρέμεται από μία κλωστή, μιας και δεν υπάρχει ενεργός προϋπολογισμός.

Ως δήμαρχος και θεσμικός εκφραστής του Δήμου, καταδικάζω απερίφραστα τη συμπεριφορά των απόντων συμβούλων που για πολλοστή φορά μας προσβάλλουν με τη στάση τους, όχι εμένα ή τη δημοτική αρχή ή τους συνεπείς συναδέλφους τους αλλά κυρίως τους ψηφοφόρους τους, που τους ψήφισαν για να κάνουν υποτίθεται το καθήκον τους. Δυστυχώς, εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων, θεωρώντας πως με αυτό το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» θα αποτύχει η δημοτική αρχή και οι ίδιοι θα εξακολουθήσουν να παριστάνουν τους παραδοσιακούς «ιδιοκτήτες» του Δήμου, μεταχειριζόμενοι εκβιαστικές μεθόδους και πιέσεις ξεπερασμένων εποχών.

Πέραν του ότι όλα όσα συμβαίνουν τα κρίνουν ήδη οι δημότες, ως δήμαρχος έχω την υποχρέωση να προασπιστώ τα συμφέροντα του Δήμου και ήδη ζήτησα από τη Νομική Υπηρεσία να καταρτίσει άμεσα λεπτομερή έκθεση όπου θα καταγράφεται το ακριβές αποτύπωμα της ζημίας που θα υποστούν ο Δήμος και οι πολίτες, επί του πρακτέου και σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο. Παράλληλα, προ των ευθυνών της βρίσκεται πλέον και η Κυβέρνηση της χώρας, δια του αντιπροσώπου της Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ, ο οποίος στην πρόσφατη απορριπτική του απόφαση χαρακτηριστικά σημειώνει πως η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί καταχρηστικά με το να μην εγκρίνει σύννομο σχέδιο και μας καλεί άμεσα να προχωρήσουμε σε έγκριση νόμιμου προϋπολογισμού, προειδοποιώντας για τις ανάλογες συνέπειες. Πλέον η πολιτεία ας αναλάβει και τις δικές της ευθύνες στο να προστατευτεί ο λαός της Αιγιάλειας από όσους ήδη έχουν καταδικαστεί στη συνείδησή του».