Καλογερόπουλος: «Είμαστε στο “κίτρινο”, αλλά ας μην επαναπαυόμαστε»

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό του Δήμου Αιγιαλείας ως περιοχή Επιτήρησης (επίπεδο Α, «κίτρινο»), ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η καλή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τα πρόσφατα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο και που ήταν όλα αρνητικά, είναι ενδεικτική του ότι οι δημότες μας τηρούν πιστά τα προστατευτικά μέτρα. Δεν θα πρέπει όμως να «χαλαρώσουμε» ούτε να επαναπαυτούμε, δεδομένου ότι η γειτονική Πάτρα, με την οποία υπάρχει καθημερινή επαφή για επαγγελματικούς και κοινωνικούς λόγους, χαρακτηρίστηκε ως περιοχή Αυξημένης Επιτήρησης (επίπεδο Β, «κόκκινο»), κάτι που σημαίνει πως ο κίνδυνος ραγδαίας διάδοσης του κορωνοϊού παραμένει μεγάλος και βρίσκεται κυριολεκτικά στην πόρτα μας.

Παρακαλώ για μια ακόμη φορά τους δημότες, να έχουν πάντα στο νου τους πως μόνο ακολουθώντας ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών, φορώντας πάντα προστατευτικές μάσκες, χρησιμοποιώντας συχνά απολυμαντικά προϊόντα και αποφεύγοντας τους συνωστισμούς, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα θετικά για τον Δήμο μας επιδημιολογικά δεδομένα, στο δρόμο μας προς την επαναφορά στην κανονική μας ζωή. Η κόπωση όλων μας είναι γεγονός. Όμως, πρέπει να θυμόμαστε πως κάθε κοινωνική νίκη κατακτάται μόνο με υπομονή και αυταπάρνηση.»