Καλογερόπουλος: «Αντί να συζητάμε ατελέσφορα, τολμάμε και υλοποιούμε αποφάσεις»

Από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, αναφορικά με την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Μητροπόλεως που πρόσφατα τέθηκε σε εφαρμογή, δίνεται στη δημοσιότητα η εξής δήλωση:

«Η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων του Δήμου, δηλαδή του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κατόπιν εισηγήσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προχώρησε την εβδομάδα μετά το Πάσχα, σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Μητροπόλεως από τη Μελετοπούλων έως τη Ρωμανιώλη και την προώθηση της πορείας των οχημάτων στις πέριξ οδούς, που πλέον απλώς θα «καθυστερούν» το πολύ ένα-δύο λεπτά στην άνοδό τους προς τα φανάρια της Σολωμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία δεν αποτελεί καινούργια σκέψη αλλά έχει συζητηθεί στο παρελθόν, με ευρεία αποδοχή μάλιστα και από μέρος της αντιπολίτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, πέρσι τέτοιον καιρό, τοποθετήθηκαν τα περίφημα κολωνάκια στην κεντρική οδό της πόλης, με σκοπό από τη μία να σταματήσουν τα διπλοπαρκαρίσματα και το κυκλοφοριακό κομφούζιο αλλά και να αποδοθεί χώρος στα καταστήματα εστίασης-αναψυχής, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προδιαγραφές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όσοι διαμαρτύρονταν τότε, προφανώς στην πορεία πείστηκαν για την αποδοτικότητα του μέτρου. Έτσι θεωρούμε πως θα γίνει και τώρα, καθώς η πλειοψηφία των δημοτών είδαν με καλό μάτι την πεζοδρόμηση του τμήματος που συνδέεται με τον Δημοτικό Κήπο και την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων και δημιουργεί έτσι έναν ενιαίο χώρο περιπάτου και ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα στις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Για όσους ανησυχούν -και δικαίως- σημειώνουμε πως οι μπάρες που τοποθετήθηκαν στις δύο πλευρές του πεζοδρομημένου τμήματος αφαιρούνται πολύ εύκολα, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση της διέλευσης ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση ανάγκης. Η τροφοδοσία των καταστημάτων, επίσης, είναι ήδη διασφαλισμένη.

Η όλη αυτή κίνηση είναι ένα σημείο της άποψης της δημοτικής αρχής, πως το κέντρο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης θα πρέπει να διασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών του, στοιχείο της οποίας είναι και τα πεζοδρομημένα τμήματα, ελεύθερα για περίπατο χωρίς όχληση και κίνδυνο για τους πεζούς κάθε ηλικίας. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ λίγων καταστημάτων, όπως ακούστηκε αλλά για μια κίνηση αλλαγής της εν γένει νοοτροπίας, καθώς προωθούμε τη μείωση χρήσης οχημάτων στο κέντρο του αστικού ιστού, όπως γίνεται πλέον σε κάθε προηγμένο Δήμο. Γι’αυτό το λόγο και έχουν δημιουργηθεί δεκάδες θέσεις δωρεάν στάθμευσης σε δημοτικά πάρκινγκ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία.

Σύντομα θα εφαρμοστούν και τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την παραλία Αλυκής, ώστε να δοθούν λύσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα και την εξυπηρέτηση των δημοτών στην πολυπληθέστερη παραλία του Δήμου μας.

Η δημοτική αρχή διαμηνύει πως στην φιλοσοφία της δεν είναι να πραγματοποιεί ατελείωτες και ατελέσφορες συζητήσεις αλλά να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να υλοποιεί αποφάσεις και να τολμά, κόντρα στο κατεστημένο που ως τώρα ήθελε μόνο λόγια και «αέρα κοπανιστό» και όχι πραγματικά, χειροπιαστά έργα. Προχωρούμε μπροστά, ακούμε τους δημότες μας, βελτιώνουμε ό,τι πρέπει και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε διάλογο και ιδέες, αρκεί να είναι προς όφελος όλων -και έτσι θα συνεχίσουμε!»