Καλογερόπουλος: “Άστοχη η πρόταση της αντιπολίτευσης για διεκδικήσεις σχετικές με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Διαγράφηκε ως μη γενομένη

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, σχετικά με το θέμα που τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γεώργιο Γιοβά, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης, διευκρινίζει τα εξής:

“Στη συνεδρίαση αναφέρθηκε μια πρόταση με δύο σκέλη, αναφορικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Το ένα σκέλος αφορούσε σε αίτημα για παροχή έκπτωσης στους κατοίκους του Δήμου Αιγιαλείας στις υπηρεσίες του ΧΚΚ και το δεύτερο στη διεκδίκηση αντισταθμιστικών οφελών, μιας και μεγάλο ποσοστό του Κέντρου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δημοτικού συμβούλου, ανήκε σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην Κοινότητα Μεσορρουγίου και παραχωρήθηκε για την κατασκευή του ΧΚΚ από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε και η συμμετοχή του Δήμου Αιγιαλείας στη διοίκηση του ΧΚΚ.

Αμέσως εξέφρασα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου την άποψη πως μπορούμε μεν να ζητήσουμε έκπτωση για τους Αιγιαλείς, όμως θεωρώ εντελώς άστοχη την πρόταση που κατατέθηκε στο σκέλος των διεκδικήσεων εκ μέρους του Δήμου μας. Αφού εξήγησα το σκεπτικό μου, πρότεινα να διαγραφεί από τα πρακτικά το δεύτερο σκέλος και αυτή η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα. Έτσι, η εισήγηση διεγράφη ως μηδέποτε γενομένη.

Τη σήμερον ημέρα, δεν είναι δυνατόν ως Δήμος να καλλιεργούμε αλυτρωτικά συναισθήματα, ούτε να προχωρούμε σε επιδερμικές και επιπόλαιες προτάσεις, που μπορούν να γίνουν και επικίνδυνες, ζημιώνοντας τις σχέσεις μας με άλλους Δήμους και πληγώνοντας τη μεγάλη οικογένεια της Αυτοδιοίκησης. Η διοίκηση, για να είναι χρήσιμη, πρέπει να είναι πάνω απ’όλα υπεύθυνη και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, που επιλεγόμαστε από το εκλογικό σώμα, θα πρέπει να δείχνουμε ωριμότητα και να μένουμε μακριά από άχρηστες, άκαιρες και άτοπες έριδες.”