Καιρός: Νέα ανατροπή με μπόρες και καταιγίδες!

Και κει που πιστεύαμε ότι ήρθε επιτέλους το καλοκαίρι, όλα δείχνουν ότι… δεν ήρθε!

Αυτό γιατί σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου μέχρι το Σάββατο θα μας επισκεφτούν μπόρες και καταιγίδες, με τον γνωστό μετεωρολόγο να αναφέρει πως η μεταβολή θα αρχίσει σταδιακά από την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ενώ αναμένονται παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ιδίως τις θερμές ώρες της ημέρας, σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μάλιστα, ανήρτησε και ένα σχετικό βίντεο στο προφίλ του στο Facebook, στο οποίο απεικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με τις περιοχές που πρόκειται να «χτυπήσει» η κακοκαιρία.

Την Τρίτη πιθανώς να εκδηλωθούν βροχές ή και καταιγίδες σε περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη, με παροδικές βροχές να αναμένονται σε περιοχές της Θράκης, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Τρίπολης, της Καλαμάτας και της Στερεάς Ελλάδας.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο εκτιμάται πως εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Θράκη, Βέροια, Φλώρινα, Καστοριά, Αγρίνιο, κεντρική Πελοπόννησο και Καλαμάτα.

«Συμφωνεί» και η ΕΜΥ

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά θα είναι αίθριος ο καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

in.gr