«Καθυστέρηση εγκατάστασης των μηχανημάτων πρόσβασης Ατόμων με Παραπληγία και Κινητικές Αναπηρίες στις παραλίες της Αχαΐας»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρατηρούνται προβλήματα και καθυστερήσεις στην διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων εμβάπτισης – απαγωγής λουομένων ΑμεΑ στις παραλίες τις Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Ο Σύλλογός μας, είχε επισημάνει έγκαιρα την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης της διαδικασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και είχε καταθέσει τις προτάσεις του για τα σημεία τοποθέτησης (Βραχνέϊκα, Ακράτα, Άκολη, Κάτω Αχαΐα) . Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, αυτό δεν κατέστη δυνατό παρόλο ήδη πρόκειται να μπούμε στον δεύτερο μήνα της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι λυπηρό ότι αναγκαζόμαστε να στηριχθούμε σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες από την στιγμή που η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας καθυστερεί την εγκατάσταση των μηχανημάτων.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν τάχιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των μηχανημάτων το συντομότερο διότι τα ανωτέρω μηχανήματα δεν αποτελούν «πολυτέλεια», αλλά μοναδική δυνατότητα επαφής του ατόμου με παραπληγία και κινητικές αναπηρίες με την θάλασσα και τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Προέδρου, Χουλιάρα Νικόλαου: 6974704492.