Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

  Οι Φορείς και οι Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές από την Ηλεία, Αττική, Β. Εύβοια, Αχαΐα, Κρήτη, Καρδίτσα, Γορτυνία, Λακωνία, Λάρισα, συγκροτήσαμε Πανελλαδική επιτροπή πληγέντων και πήραμε μία σημαντική απόφαση: Να συντονίσουμε όλες τις δυνάμεις, από όλη την Ελλάδα, και να ανταμώσουμε, σε μια μεγάλη συγκέντρωση- συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6 του Νοέμβρη, διατρανώνοντας την θέλησή μας, να παλέψουμε για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας, για να ζήσουμε στον τόπο μας,  παλεύοντας για τη ζωή που μας αξίζει. 

  Σήμερα, μετά από όσα έχουμε ζήσει, γίνεται φανερό, ότι οι δικαιολογίες, κυβέρνησης και παρατρεχάμενων, ότι για την καταστροφή ευθύνεται η κλιματική αλλαγή,  δεν μπορούν να σταθούν, γιατί η δική μας πείρα λέει, ότι το καλοκαίρι καήκαμε χωρίς αέρα, πλημμυρίσαμε από μία, όχι ιδιαίτερης έντασης φθινοπωρινή βροχή, ενώ σε μία σεισμογενή περιοχή, όπως η Ελλάδα, τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης ήταν και παραμένουν  από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα.

Γιατί παρά τις συνεχόμενες, κάθε χρόνο καταστροφές, από όλους τους φυσικούς κινδύνους, δεν παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μας; 

Γιατί σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογική πρόοδος, μας δίνει τη δυνατότητες πρόβλεψης , αλλά και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, δεν μπαίνουν οι δυνατότητες αυτές στην υπηρεσία προστασίας του λαού;

  Η απάντηση κρύβεται πίσω από τις πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, από όλες τις κυβερνήσεις, που θεωρούν ως κόστος για την οικονομία, τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά.

  Μαζί με τα άλλα ζητήματα που αφορούν τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα(σταφίδα, λεμόνι), τις πετσοκομένες ενισχύσεις, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις τελευταίες αυξήσεις που ανεβάζουν επιπλέον το κόστος διαβίωσης με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απάντησή μας, στην κυβέρνηση, που έχει την πρώτη ευθύνη, αλλά και στην Περιφέρεια που συμμετέχει στην υλοποίηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, είναι ο συντονισμένος αγώνας όλων μας, με το πλαίσιο αιτημάτων που απαντάει στις δικές μας ανάγκες, που βάζει σε προτεραιότητα τη δική μας ζωή και μπορεί να επιβληθεί με τον ανυποχώρητο αγώνα μας.

  Καλούμε όλους και όλες στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Μαζί με τους πληγέντες της Ελλάδας να «βουλιάξουμε» το Σύνταγμα, με τη μαζική μας συμμετοχή, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν για να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια.

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ:12:00

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                  

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ