Κάλεσμα εργαζομένων σε κοινό αγώνα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Αιγίου

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου «ο Ασκληπιός» ενημερώνει τους πολίτες της Αιγιαλείας ότι διαφωνεί με το κλείσιμο της εφημερίας της  χειρουργικής κλινικής,   για ορισμένες  μέρες τον μήνα,  που έλαβε χώρα από 1η Ιούλιου και επανεξέταση του θέματος από τον μήνα Σεπτέμβρη του 2015.

Το Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας αντιμετωπίζει ήδη σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις ενισχύουν αντί να επιλύουν το υφιστάμενο πρόβλημα, υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο μας, απειλούν την δημόσια υγεία, και πάνω από όλα ταλαιπωρούν τους πολίτες με ότι κινδύνους αυτό εμπεριέχει.

Με την παρούσα ανακοίνωση προσπαθούμε να καταστήσουμε ενήμερους όλους όσους αφορά το άμεσο μέλλον της λειτουργίας του Νοσοκομείου, κατοίκους και ασθενείς της Αιγιαλείας και της ευρύτερης περιοχής.

  • Καλούμε τους τοπικούς παράγοντες (βουλευτές, δημάρχους, ιατρικό σύλλογο) αλλά και όλους τους  υπεύθυνους να πράξουν τα δέοντα και να αναζητηθούν άλλες λύσεις για να μην αποδομηθεί το Νοσοκομείο.
  • Καλούμε όλους σε κοινό αγώνα με στόχο την στελέχωση όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου Αιγίου και εν τέλει την εύρυθμη και πλήρη λειτουργία του για την κάλυψη όλων των αναγκών των κατοίκων του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας.

Δε συμφωνούμε να μην στηρίζονται νοσοκομεία, που επί δεκαετίες συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση και κάλυψη των ιατρικών ανθρωπίνων αναγκών, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικοκοινωνικής κρίσης με αυξανόμενη την προσέλευση των ασθενών στα δημόσια ιδρύματα.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του Νοσοκομείου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ                     ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ