Ιερώνυμος: “Ηχηρό ΟΧΙ στη διάλυση της οικογένειας!”

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ: 

ΟΧΙ  ΣΤΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟ  ΤΟΥ «ΓΑΜΟΥ» ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ”

(ΗΧΗΤΙΚΟ)                     

 

Πραγµατοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στον Κινηµατογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ» Αιγίου, η εκδήλωση την οποία η Ιερά Μητρόπολή µας, µε πρωτοβουλία του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύµου, διοργάνωσε σε συνεργασία µε τη ΓΕΧΑ Αιγίου, τη Χριστιανική Ένωση Αιγίου, τον Σύλλογο πολυτέκνων και τον Σύλλογο Τριτέκνων  της πόλεως και άλλους τοπικούς Φορείς, µε θέµα το προς ψήφιση νοµοσχέδιο για τον «γάµο των οµοφυλόφιλων ζευγαριών» και την τεκνοθεσία.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Στην εκδήλωση χαιρετισµούς απηύθυναν ο Αντιδήµαρχος κ. Νικόλαος Καραΐσκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον ∆ήµαρχο Αιγιαλείας κ. ∆ηµήτριο Καλογερόπουλο, και ο Βουλευτής του κόµµατος “Νίκη” κ. Σπυρίδων Τσιρώνης, οι οποίοι ξεκάθαρα εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς το υπό ψήφιση νοµοσχέδιο, το οποίο είναι αντισυνταγµατικό και αντιεκκλησιαστικό. Παρευρέθησαν επίσης ο εκπρόσωπος της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Κηδεµόνων Αιγιαλείας κ. Λεωνίδας Θεοφανόπουλος,  ο Πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Φάνης Ραµπαβίλας, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλοί γονείς.

 

Καραΐσκος: «Άλλο να είσαι ίσος και άλλο να μπαίνεις σε μια διαδικασία ισοπέδωσης-  Η υπογεννητικότητα είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί»

Ο Αντιδήµαρχος Αιγιάλειας κ. Καραΐσκος στο σύντοµο χαιρετισµό του µεταξύ άλλων ανέφερε:

– «Ζούµε σε µια εποχή όπου η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση διαχειρίζεται τα δικαιώµατα. Είναι δικαίωµα ο γάµος των οµόφυλων και έχει σχέση µε τα δικαιώµατα; ‘Άλλο να είσαι ίσος και άλλο να µπαίνεις σε µια διαδικασία ισοπέδωσης και τα προβλήµατα που θα δηµιουργηθούν στο µέλλον. Ποια διαδικασία δίνεται µε την υιοθέτηση; Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση δεν µπορεί να αποφασίζει για πράγµατα και να µην ακούει την κοινωνία. Θα έπρεπε το Κράτος να ενσκύψει και να δει τα πραγµατικά δεδοµένα. Οι παρένθετες µητέρες θα είναι ουσιαστικά “µηχανές” παραγωγής. Θα πρέπει το Κράτος να ασχοληθεί µε το µείζον θέµα της υπογεννητικότητας και αυτό πρέπει να µας απασχολεί . Η συγκεκριµένη νοµοθέτηση έχει σκοπό να µπερδέψει τα πράγµατα».

Τσιρώνης: Με το νομοσχέδιο ανοίγει ο ασκός του Αιόλου» 

Ο βουλευτής του κόµµατος «Νίκη» κ. Σπύρος Τσιρώνης µεταξύ άλλων τόνισε:

– «Προσβάλει το Γένος και την Πίστη το επαίσχυντο αυτό νοµοσχέδιο. Σιωπήσαµε για δεκαετίες, γιατί είδαµε να αλλάζουν τα βιβλία του σχολείου και δεν µιλήσαµε και ακούσαµε ότι η οµοφυλοφιλία δεν είναι αµαρτία. Ως εδώ! Ήρθε η ώρα να µιλήσουµε. Ευχαριστούµε την Ιερά Σύνοδο και τον Κλήρο και τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυµο, γιατί λαός και Κλήρος γίνονται µια γροθιά ώστε να µην προσβληθεί ο θεσµός του γάµου. Με το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο ανοίγει ο ασκός του Αιόλου»! 

Ρέλλα: «Η οικογένεια είναι ένας θεϊκός θεσμός»

ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙ∆ΑΣ ΜΑΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της κ. Αρχοντούλας Ρέλλα, Φιλολόγου και συνεργάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεώς µας, µε θέµα: «Η οικογένεια ως κατ’ οίκον Εκκλησία σύµφωνα µε τη διδασκαλία του Κυρίου µας και τις υποθήκες των αγίων Πατέρων», και της κ. Παναγιώτας Χατζηγιαννάκη – Τσαγκαροπούλου, Ιατρού Πνευµονολόγου, µε θέµα: «”Γάµος” οµοφυλοφίλων και τεκνοθεσία. Πορεία προς νέα αδιέξοδα;».

Στην εµπεριστατωµένη εισήγησή της η κ. Ρέλλα αναφέρθηκε στον ιερό θεσµό της οικογένειας, σύµφωνα µε τη διδασκαλία των Αποστόλων και την πατερική παράδοση, υπογραµµίζοντας ότι «η οικογένεια είναι ένας θεσµός θεϊκής προελεύσεως και χαρακτήρος. ∆εν είναι απλώς µία κοινωνική συµφωνία, η οποία πηγάζει από τις απαιτήσεις των γηίνων υποθέσεων… Καθιερώνεται και εγκαινιάζεται κατά την ώρα της τέλεσης του Μυστηρίου του Γάµου και τη σύσταση της Οικογένειας. Οι όροι πατρότητα και µητρότητα είναι δηλωτικοί της οικογενειακής κοινωνίας. Περιγράφουν και χαρακτηρίζουν µία κατάσταση υπέρβασης της ατοµικότητας και µετάβασης σε προσωπικούς και διαπροσωπικούς ρόλους. Ο άνδρας γίνεται πατέρας και η γυναίκα µητέρα. Πατρότητα και µητρότητα, εποµένως, είναι δύο θεόσδοτοι ρόλοι για την οικοδοµή της οικογένειας, της Εκκλησίας και της κοινωνίας». 

«Το νοµοσχέδιο συµβάλλει  στην κατάργηση της πατρότητας και της µητρότητας»

Επίσης, η οµιλήτρια αναφέρθηκε εκτενώς στη σχετική διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας για την οικογένεια και κατέληξε, αναφέροντας ότι «η Ποιµαίνουσα Εκκλησία επισηµαίνει ότι η παράλληλη θέσπιση της «οµοφυλόφιλης γονεϊκότητας» µέσω υιοθεσίας και (µε διάφορες διόδους) µέσω παρένθετης κύησης συµβάλλει στην κατάργηση της πατρότητας και της µητρότητας, στη µετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, καθώς και στην εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων µέσα στην οικογένεια, ενώ θέτει πάνω από τα συµφέροντα των µελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των οµοφυλόφιλων ενηλίκων. Τα παιδιά ουσιαστικά εγκαταλείπονται να µεγαλώσουν σε ένα αµφιλεγόµενο περιβάλλον, που δεν συµβάλλει στην ψυχική τους ισορροπία και δεν εγγυάται την οµαλή ψυχοσωµατική τους ανάπτυξη».

Τσαγκαροπούλου:  Επιβαρύνεται η κοινωνία για να δικαιωθεί μια στείρα ένωση και τα θεωρούμενα σεξουαλικά της «δικαιώματα»

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

 

Στη συνέχεια, η κ. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη – Τσαγκαροπούλου αναφέρθηκε στα σηµεία του προς ψήφιση νοµοσχεδίου και ανέλυσε τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η εφαρµογή του τόσο στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία µας ευρύτερα, επισηµαίνοντας ότι: «Η νόµιµη αναγνώριση του οµόφυλου “γάµου” ανατρέπει την επιστηµονική σκέψη και την παιδαγωγική έρευνα αιώνων. Στο όνοµα της άκριτης αποδοχής οποιασδήποτε διαφορετικότητας φιµώθηκε ο ελεύθερος λόγος και η ελευθερία της έκφρασης. Καταπατούνται τα δικαιώµατα της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τα βαπτισµένα παιδιά της, τα δικαιώµατα των παιδιών της να µορφωθούν κατά Χριστόν και να σώσουν την ψυχή τους.  

Αξίζει στο σηµείο αυτό να αναφέρουµε ότι η νοµιµοποίηση του οµοφυλόφιλου «γάµου» δεν επιβάλλεται ούτε από το Ελληνικό Σύνταγµα, το οποίο αντιθέτως στο άρθρο 21, παρ. 1 (Περί προστασίας οικογένειας, γάµου, µητρότητας και παιδικής ηλικίας) ρητώς αναφέρει: «Η οικογένεια, ως θεµέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάµος, η µητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους», αλλά ούτε από την Ευρωπαϊκή Σύµβαση των ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου (ΕΣ∆Α).

  Στην παραδοσιακή οικογένεια θυσιάζονται οι ενήλικες για χάρη των παιδιών. Στην οµόφυλη σύζευξη θυσιάζονται τα παιδιά και επιβαρύνεται η κοινωνία για να δικαιωθεί µια στείρα ένωση και τα θεωρούµενα σεξουαλικά της «δικαιώµατα». 

Για τους παραπάνω λόγους, δεν συµφωνούµε µε τη νοµοθετική κατοχύρωση της συµβίωσης των οµόφυλων ατόµων ως ισότιµης “γάµου και οικογένειας”, θεωρώντας ότι κακοποιεί και προσβάλλει την ανθρώπινη φύση, αδικεί τα παιδιά που αναλαµβάνει, αλλοιώνει τον χαρακτήρα της οικογένειας, αποµακρύνει τον άνθρωπο από τις πνευµατικές και βιολογικές του ρίζες, επιτίθεται στη θρησκευτική και επιστηµονική συνείδηση και παραβιάζει την ελευθερία του λόγου και της συνείδησης, ενώ δηµιουργεί τεράστια κοινωνικά βάρη και αδικίες. Σας καλούµε, λοιπόν, όλους να µην αποδεχθείτε αυτό το επαίσχυντο νοµοσχέδιο και να αντιδράσετε µε κάθε έννοµο µέσο σε αυτή την πρωτοφανή κακοποίηση και αδικία για την Οικογένεια και την Πατρίδα µας».

 

Ιερώνυμος: Αγώνας – Ενημέρωση – Άμυνα

Ο Σεβασµιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερµά τις δύο οµιλήτριες για τις άκρως διαφωτιστικές και τεκµηριωµένες εισηγήσεις τους, µε συνοχή ψυχής ανέφερε:

  «Ο Θεός να µας ελεήσει. Θα πρέπει να κάνουµε καθηµερινή πράξη την µονολόγιστη προσευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν µε», όχι µόνον εµάς, αλλά και ολόκληρο τον κόσµο. Αυτή η ισοπέδωση της πατρίδας µας, της κοινωνίας µας, της οικογένειας έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια χωρίς εµείς να το αντιληφθούµε. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι µας να αντισταθούµε, να αγωνιστούµε και να αµυνθούµε σε όλα αυτά που θα νοµοθετηθούν σε λίγο. Και η άµυνα η δική µας είναι η διαρκής ενηµέρωση, είναι η φωνή µας, είναι εν τέλει η θερµή προς τον Θεό προσευχή. Η άµυνα των γονέων είναι να συµβουλεύουν τα παιδιά τους ότι όλα αυτά που σε λίγο θα νοµοθετηθούν είναι αντίθετα µε τον νόµο του Θεού. Γι’ αυτό η Εκκλησία επαναστατεί. ∆ιότι βλέπει ξεκάθαρα τα θλιβερά που θα ακολουθήσουν τη νοµοθέτηση του γάµου των οµοφυλοφίλων, που είναι η θέσπιση της πολυγαµίας, της κτηνοβασίας και τέλος της ευθανασίας.

Τι θα κάνουµε λοιπόν; Πώς θα αντισταθούµε; Με την ενηµέρωση. Με το να οµιλούµε στους Ναούς. Να γίνουµε όλοι µας ιεραπόστολοι, να µιλήσουµε για τον Χριστό, για τη διδασκαλία του, για τη χριστιανική ηθική, για τις αρχές και τις αξίες που διέπουν µία υγιή οικογένεια και κατ’ επέκταση µία σωστή κοινωνία. 

Όλοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στον Θεό και παρά ταύτα θα ψηφίσουν ή είναι υπέρ του νοµοσχεδίου αυτού, έρχονται αντιµέτωποι µε τη συνείδησή τους διότι γνωρίζουν ότι µε τη στάση τους καταστρατηγούν τον νόµο του Θεού. Γι’ αυτό κάνουµε ύστατη έκκληση προς τους Υπουργούς και τους Βουλευτές µας να σκεφθούν και να ερωτήσουν τη συνείδησή τους πώς θα απολογηθούν ενώπιον του λαού Θεού που τους ψήφισε και ενώπιον του ίδιου του Θεού. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν µέσα τους: ή πιστεύουν στον Θεό και το Ευαγγέλιό Του, καθώς «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς ο Θεός», και συνεπώς δεν θα αποδεχτούν το νοµοσχέδιο αυτό, ή διαφορετικά δεν πιστεύουν…

Και κατέληξε ο Σεβασµιώτατος, λέγοντας: «Εµείς µε την παρουσία µας εδώ απόψε δηλώνουµε εµφαντικά σε όσους θέλουν να καταστρέψουν, να αποϊεροποιήσουν και να αποχριστιανοποιήσουν την οικογένεια και την κοινωνία µας ότι θα µας βρουν αντίθετους, ότι θα αγωνιστούµε έως τέλους κηρύττοντας Χριστόν Εσταυρωµένον και Αναστάντα, παραµένοντας πιστοί στην ενίσχυση και διατήρηση της οικογένειας, όπως την δηµιούργησε ο Θεός».

 

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΩΡΑ 3 µ.µ.,  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η Εστία Πατερικών Μελετών διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ώρα 3 µ.µ. στην πλατεία Συντάγµατος, ζητώντας την απόσυρση του νοµοσχεδίου που σύµφωνα µε την Εκκλησία αλλοιώνει το θεσµό της οικογένειας, ενώ και άλλες Μητροπόλεις στη χώρα προγραµµατίζουν συγκεντρώσεις.

Στην Πάτρα, ο Μητροπολιτης Χρυσόστοµος  σύµφωνα µε πληροφορίες προγραµµατίζει µεγάλη συγκέντρωση πιστών, στις 6 το απόγευµα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου.

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”