Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στον Ιερό Mητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου τελέστηκαν Εσπερινός επί τη εορτή της Δεσποτικής Εορτής της Πεντηκοστής και Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο με σκοπό την πνευματική ενίσχυση και ευλογία των μαθητών που μετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Στην Ακολουθία παρευρέθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και αρκετοί μαθητές, οι οποίοι έλαβαν τις εγκάρδιες και θερμές πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου για φωτισμό και επιτυχία.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι στη ζωή σημασία έχει πάντοτε η προσπάθεια και ο αγώνας, διότι μέσα από αυτά αναδεικνύονται οι δυνατότητες και οι αρετές τού κάθε ανθρώπου, ενώ συμβούλευσε τα παιδιά να προσπαθήσουν να μην έχουν άγχος αλλά αληθινή πίστη στον εαυτό τους και στον Ένα και Αληθινό Θεό, διότι μόνο με Αυτόν βοηθό μπορούν να βγουν νικητές και να εκπληρώσουν όλους τους στόχους τους.

Εξέφρασε την εγκάρδια ευχή ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός και η Παναγία Τρυπητή να τους συνοδεύουν και να έλθουν αλληλέγγυοι και συνεργοί στον αγώνα τους, ώστε με υπομονή, αυτοσυγκράτηση και ηρεμία να προσέλθουν στις προσεχείς εξετάσεις.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ