Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου Αιγιαλείας – Η εορτή των ονομαστηρίων της Γερόντισσας Επιστήμης

Την Πέμπτη, 5η Νοεμβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Γαλακτίωνος και Επιστήμης, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου Αιγιαλείας, εόρτασε τα ονομαστήριά της η οσιωτάτη Γερόντισσα Επιστήμη. Μέσα σε κατανυκτική και προσευχητική ατμόσφαιρα, με τις μελωδικές ψαλμωδίες των μοναχών, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου μετ’ Αρτοκλασίας και η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου μαζί με πλειάδα κληρικών τόσο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, που ήρθαν για να τιμήσουν την Καθηγουμένη.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, τον οποίον σύμπασα η Αδελφότητα σεμνύνεται και ευσεβάστως τιμά.

Μετά την Απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος προσφώνησε με θερμούς λόγους και ευχήθηκε τα δέοντα στην εορτάζουσα Ηγουμένη Επιστήμη, την οποία ευχαρίστησε συγκινημένος τόσο για το προσευχητικό της έργο όσο και για τη συνολική προσφορά της στην τοπική μας Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με τις άλλες αδελφές ασκείται, καθοδηγώντας τις ψυχές τους επί σειρά ετών κάτω από την σκέπη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, με τις ευλογίες του μακαριστού Γέροντος και Κτίτορος της Μονής Ευσεβίου και την πνευματική καθοδήγηση του Αγιορείτου πατρός Θεοφάνους, στο όμορφο και φιλόξενο μοναστήρι τους, πραγματικό προπύργιο της Ορθοδοξίας στην κορυφογραμμή του Βερίνου Αιγιαλείας.

«Η Γερόντισσα είναι αυτή που εμπνέει όλες τις μοναχές, ώστε να πορεύονται στη Βασιλεία του Θεού αλλά και τους προσκυνητές, οι οποίοι αναζητούν στο μοναστήρι την ελπίδα που έχασαν, εφόσον μας έχει διαβεβαιώσει ο Χριστός μας ότι όσοι στηρίζουν την ελπίδα τους στον Θεό θα γευτούν τη Βασιλεία των Ουρανών» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

«Ἑρχομαι ως νέος πνευματικός πατέρας σας εις διαδοχήν του Γέροντος πνευματικού πατρός και προκατόχου μου κ. Αμβροσίου, στον οποίο εύχομαι να χαρίζει ο Θεός μακροημέρευση, ώστε μέσα από τη συσσωρευμένη σοφία του να διδάσκει Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστημένο. Διότι η ζωή μας είναι σταυρώσιμη στη γη αλλά αναστάσιμη στον ουρανό» προσέθεσε, τονίζοντας ότι δεν παραλείπει να προσεύχεται καθημερινά για τη σεπτή Αδελφότητα αλλά και για τους προσκυνητές και τους διακονητές της Ιεράς Μονής. «Όταν σεβόμεθα Εσάς, σεβαστή Γερόντισσα, σεβόμαστε όλες τις αδελφές, σεβόμαστε την Εκκλησία, σεβόμαστε τον Χριστό» είπε καταληκτικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ηγουμένη και η συνοδεία της προσέφεραν στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής καφέ και γλυκίσματα στους προσκυνητές που προσήλθαν αθρόως να ευχηθούν για την ονομαστική της εορτή. Ακολούθησε η παράθεση εορτίου γεύματος στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ