ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: “Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της 6ης ΥΠΕ που αποβλέπει στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου”

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σ. Κοίλια, τον Αντιπρόεδρο Α. Βασιλόπουλο, την Γραμματέα Α. Υφαντή και το μέλος Κ. Κούκιο, συναντήθηκαν με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κυρίους Γιαννόπουλο Γιώργο και Κωστακιώτη Δημήτρη, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ από πλευράς του ΙΣ Αιγίου, του προβληματισμού των μελών του, αλλά και της κοινωνίας της Αιγιάλειας, για την τραγική από πλευράς λειτουργίας και παρεχόμενων υπηρεσιών κατάσταση, των σταθερών δομών του συστήματος υγείας στην περιοχή μας.

Επικεντρωθήκαμε κύρια στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας-ΠΕΔΥ και στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαϊας.

Τέθηκαν στην συζήτηση από τον ΙΣΑ τα ζητήματα για: 1) την στελέχωση σε προσωπικό του ΠΕΔΥ και της κάλυψής του σε καθημερινά αναλώσιμα υλικά, της επαναλειτουργίας του μικροβιολογικού 2) το ζήτημα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών και την πλήρη απουσία βασικών ειδικοτήτων (Παθολόγοι-Παιδίατροι) 3) την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίου με εξασφάλιση καθημερινής 24ωρης εφημερίας βασικών κλινικών και τμημάτων που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα (Χειρουργική, Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό), την καθημερινή λειτουργία του αξονικού τομογράφου 4) την κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα 5) το προσφυγικό και η πιθανότητα δημιουργίας hot spots στην περιοχή μας 6) άλλα επιμέρους ζητήματα. Καταθέσαμε επίσης στην Διοίκηση της ΥΠΕ το έγγραφο με τις από 29.10.15 προτάσεις του ΔΣ του ΙΣΑ για τις ανάγκες της Δημόσιας Υγείας στην Αιγιάλεια.

Η Διοίκηση της ΥΠΕ συμφώνησε απόλυτα μαζί μας όσον αφορά τις διαπιστώσεις, ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις ελλείψεις, υποσχέθηκε δε ότι κινείται ήδη σε πορεία υλοποίησης του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, που λόγω όμως της οικονομικής κατάστασης ως ένα βαθμό καθυστερεί.

Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά το μέλλον του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαϊας για το οποίο σκοπεύουν να το αναβαθμίσουν με βάση και το σχέδιο τροποποίησης του οργανισμού, όπως εξάλλου δήλωσαν και στην συνάντησή τους στις 1.3.16 με την 3μελή επιτροπή του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαϊας.

Σαν ΔΣ του ΙΣ Αιγίου δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ που θα αποβλέπει στην βελτίωση της ομολογουμένως απαράδεκτης κατάστασης που δεν αρμόζει σε καμιά περίπτωση σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη υπηρεσιών υγείας, συγχρόνως όμως θα είμαστε πολλοί σκληροί απέναντί της σε περίπτωση κωλυσιεργίας ή αθέτησης δεσμεύσεών της.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος :  Σ. Κοίλιας

Η Γραμματέας:  Α. Υφαντή