Θετικός ο απολογισμός έργου για την Πολιτική Προστασία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αιγιαλείας, με τρία θέματα στην ατζέντα της συζήτησης.

1.Απολογισμός δράσεων αντιπυρικής περιόδου 2015.

2.Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων για την ίδια περίοδο.

3.Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Οι παριστάμενοι πραγματοποίησαν έναν αναλυτικό απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου,η αποτίμηση του οποίου ήταν θετική ενώ παράλληλα τονίστηκε η άρτια προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των φορέων.

Για το ίδιο θέμα, αναγνωρίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η άψογη προετοιμασία του Δήμου μας για πρώτη φορά και ο υψηλός βαθμός ετοιμότητάς του και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης και τα νέα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν και θα προστατεύσουν την περιοχή ,σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τις κατασκευαστικές εταιρίες των έργων που εκτελούνται στην περιοχή.

Στην ίδια συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των σεισμών ,για το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα μνημόνιο ενεργειών.

Μάλιστα αποφασίστηκε ότι τα σχολεία αλλά και οι πολίτες πρέπει να εκπαιδευτούν περισσότερο. Για τον σκοπό αυτό θα διανεμηθούν φυλλάδια με οδηγίες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑ αλλά και μέσω των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων με ευθύνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας.