Θεοδωρικάκος σε εργαζόμενους: Δεν αποσύρω το 179 – Καμιά απόλυση

Κατηγορηματικά απέρριψε τα αιτήματα των συνδικαλιστών της ΠΟΠ – ΟΤΑ για απόσυρση του άρθρου 179 του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, αναλαμβάνοντας ωστόσο τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στους δήμους.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΠ ΟΤΑ με αφορμή την συνάντηση της με τον υπουργό σημειώνει:

Η Ομοσπονδία μας σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, κορυφώνοντας τις 10ήμερες και πλέον κινητοποιήσεις της πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου, είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Στην συνάντηση η Ομοσπονδία μας ζήτησε από τον Υπουργό την απόσυρση του αρ.179 του Πολυνομοσχεδίου ή τουλάχιστον την εισαγωγή όρων που θα διασφάλιζαν τόσο τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού όσο και των θέσεων εργασίας

Ο Υπουργός δεν δέχτηκε ούτε την απόσυρση ούτε την αλλαγή του αρ. 179 ωστόσο δεσμεύτηκε ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας.

Όπως είναι προφανές δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από την συνάντηση αφού δεν υπήρξε αποτέλεσμα ευνοϊκό για τους εργαζόμενους.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα για την ακύρωση στην πράξη του αρ.179 αποτρέποντας κάθε προσπάθεια Ιδιωτικοποίησης με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι. Τους Αγώνες!!!!!!!!!

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας, να ζητήσουν από τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν απόφαση ότι δεν θα κάνουν χρήση του άρθρου αυτού.
Σε κάθε Δήμο που θα τολμά θα είμαστε εκεί και θα μας βρουν απέναντί σε κάθε προσπάθεια.

Θεοδωρικάκος σε εργαζόμενους: Δεν αποσύρω το 179 – Καμιά απόλυση