ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: “Σε ένα δεκαήμερο θα κηρυχθούμε σεισμόπληκτοι”

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ κ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο ∆ήµαρχος Αιγιάλειας, από την πρώτη στιγµή λειτούργησε άµεσα και συντονισµένα µε τους υπόλοιπους αντιδηµάρχους αλλά και µε τις αρµόδιες υπηρεσίες της περιοχής. Τώρα που συνεχίζονται οι καταγραφές  ζηµιών και οι ανάγκες των πολιτών και ολόκληρης της Αιγιάλειας, ξεκινά ένας αγώνας διεκδίκησης από τα αρµόδια υπουργεία για να δοθεί οικονοµική ενίσχυση στο ∆ήµο, προκειµένου να αποκατασταθούν οι βλάβες. Ο Θανάσης Παναγόπουλος, τόνισε ότι θα ζητήσουµε  οικονοµική ενίσχυση έτσι ώστε να βοηθηθούν οι Αιγιαλείς µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επικοινώνησε µε κ. Σιµόπουλο (Γενικό Γραµµατέα ∆ηµοσίων Έργων) ο οποίος διαβεβαίωσε τον κ. ∆ήµαρχο ότι µέσα σε ένα δεκαήµερο η Αιγιάλεια θα κηρυχθεί σεισµόπληκτη µε όλες τις ευνοϊκές διατάξεις που προβλέπει ο νόµος (αναστολή πληρωµών, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.).

Μάλιστα 150 περίπου σπίτια είναι  µη κατοικήσιµα και στις οικογένειες αυτές θα δοθεί ως αρωγή το ποσό των 586 Ευρώ.

Οι αιτήσεις των πολιτών µέχρι αυτή τη στιγµή ξεπερνούν τις 1000 και αναµένεται ουσιαστικά η οριοθέτηση της περιοχής για να κηρυχθεί σεισµόπληκτη.

Τα συνεργεία του ΥΑΣ ελέγχουν σε πρώτη φάση τα πολυόροφα κτίρια και τους εν λειτουργία Ναούς και στη συνέχεια θα ελεγθούν τα υπόλοιπα κτίρια. Όσον αφορά τον Ιερό Ναό των Εισοδίων (έχουμε δεχθεί αρκετές οχλήσεις πολιτών) από τη στιγµή που δεν λειτουργεί δεν είναι σε άµεση προτεραιότητα. Πρώτα θα ελεγχθούν τα κατοικήσιµα κτίρια και κατόπιν τα υπόλοιπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αιγιάλειας αλλά και ο Αντιδήμαρχος ΄Εργων Δημήτρης Φιλιππάτος και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Βάσω Ψυχράμη κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά το σεισμό και με συντονισμένες κινήσεις οργανώθηκαν προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών σε οικίες και καταστήματα.