ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: “Θα πράξουμε το εθνικό μας καθήκον”

Η Νέα Δημοκρατία, ως η παράταξη των μεγάλων επιλογών για τον τόπο, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, θα πράξει για μια ακόμη φορά το καθήκον της, στηρίζοντας ασμένως την υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους – δανειστές που διασφαλίζει το αύριο της χώρας, καθώς και την παραμονή της στην Ευρωζώνη και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμφωνία είναι επώδυνη και ότι η εφαρμογή των σκληρών μέτρων που τη συνοδεύουν θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ωστόσο, έχοντας κρίση και με γνώμονα την κοινή λογική, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πια ότι αυτή ήταν -και είναι- μονόδρομος.

Όπως καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι το κόστος της εκτινάχτηκε στα ύψη επειδή κάποιοι πίστευαν ότι θα άλλαζαν την Ευρώπη με «ουάου» και αστείες θεωρίες περί παιγνίων, επειδή θεωρούσαν ότι θα χόρευαν με τα… νταούλια τις αγορές.

Σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται, επίσης, ποιοι τούς έλεγαν ψέματα, ποιοι τούς εξαπάτησαν συνειδητά και προσγειώθηκαν, έστω και καθυστερημένα, στο ρεαλισμό, ακολουθώντας τα δικά μας βήματα με μεγάλη καθυστέρηση. Μια καθυστέρηση που πέθανε την πραγματική οικονομία και έπληξε βάναυσα το τραπεζικό σύστημα.

Και καταλαβαίνουν πια οι πολίτες για τα καλά, ποιοι έσπειραν τον σπόρο του διχασμού στην ελληνική κοινωνία, χαρακτηρίζοντας «γερμανοτσολιάδες» και «προδότες» εμάς που παίρναμε τις πολύ δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για το καλό του τόπου, για να έλθουν σήμερα να υποχρεωθούν να πορευτούν στον ίδιο δρόμο και με πολύ περισσότερα «αγκάθια», τα οποία οι ίδιοι έσπειραν.

Όμως, εμείς δεν τους αποκαλούμε και δεν πρόκειται να τους αποκαλέσουμε «Τσολάκογλου». Τώρα θα βάλουμε πλάτη για να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν, γιατί για εμάς προέχει η σωτηρία του τόπου, η εκπλήρωση του εθνικού καθήκοντος.

Δεν ισχύει το ίδιο βέβαια και για την πρόεδρο της Βουλής, για υπουργούς, βουλευτές και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθούν να ζουν στο δικό τους φαντασιακό κόσμο, στον οποίο ένα Grexit και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η εκπλήρωση του μεγαλύτερου ονείρου τους.