Θανάσης Σωτηρόπουλος: «Η Π.Ε.Σ. για άλλη μια χρονιά θα δώσει την υψηλότερη μέση τιμή στη σταφίδα»

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Σ. κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος

Ο Πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών μιλώντας στον “ΤΥΠΟ της Αιγιάλειας” για την παραλαβή και την τιμή της σταφίδας αναφέρει:

– Η παραλαβή της σταφίδας από την Π.Ε.Σ. συνεχίζεται µε έντονους ρυθµούς µε τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 30 Νοεµβρίου. Η  συγκέντρωση σταφίδας νέας εσοδείας από την  Π.Ε.Σ έχει περάσει µέχρι σήµερα τους 5500 τόνους. Όσο περνούν οι µέρες τόσο αυξάνεται και η ποσότητα που παραδίδεται καθώς ο τρύγος τελείωσε και ο καιρός παραµένει καλός.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Σ. κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος µιλώντας στον «Τ.» για την τιµή της σταφίδας αναφέρει:

– «Όσον αφορά τις τιµές της σταφίδας η Π.Ε.Σ κάνει προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσµα. Όσοι εµπιστευτούν την Π.Ε.Σ θα βγούν κερδισµένοι.

Κάποιοι  κατευθυνόµενοι από γνωστά συµφέροντα  καταστροφολογούν και διαρρέουν κατάρρευση των τιµών.

Εµείς στην Παναιγιάλειο  Ένωση συνεχίζουµε την σταθερά αναπτυξιακή πορεία που έχουµε χαράξει τα τελευταία χρόνια και βάσιµα εκτιµούµε πώς για άλλη µια χρονιά θα δώσουµε την υψηλότερη µέση τιµή στη σταφίδα.

Καλούµε τους συναδέλφους  σταφιδοπαραγωγούς να παραδώσουν το προϊόν τους στην Ένωση και να είναι σίγουροι ότι θα επιτύχουµε το καλύτερο αποτέλεσµα.

Επιπρόσθετα οι συνεταιρισµένοι παραγωγοί πρέπει να παραδώσουν το σύνολο της  παραγωγής τους στο συνεταιρισµό τους για να µην χάσουν: α) την ιδιότητα του µέλους στο συνεταιρισµό και στην παραµονή Οµάδα Παραγωγών   β)  για να τύχουν φορολογικών κινήτρων  και γ) αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιαλείας όπου παράγεται η Π.Ο.Π σταφίδα η ονοµαστή «ΒΟΣΤΙΤΣΑ» είναι ότι όσοι παραδίδουν σταφίδα σε εργοστάσια εκτός Αιγιάλειας συντελούν στο  να  χαθεί το ανταγωνιστικό ποιοτικό πλεονέκτηµα που έχουµε µε άµεση επίπτωση και στην τιµή του προϊόντος.

ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ “ΒΟΣΤΙΤΣΑ” ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΜΑΣ».

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 26/9/2019