Θανάσης Παναγόπουλος: “Πάνω από 8 εκ. Ευρώ άφησε χρέος στο Δήμο η δημοτική αρχή Θεοδωρακόπουλου”

Tην πρώτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στο γραφείο του ο δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Καλαμίδα και τους προέδρους των νομικών προσώπων του δήμου, κ. Μαρία Τσουκαλά, Περικλή Παπαγιαννόπουλο και Βασιλική Ψυχράμη.

Τη συνέντευξη “άνοιξε” ο Δήμαρχος, και μεταξύ άλλων είπε:

– «Είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνουμε ως νέα δημοτική αρχή και είναι για τα οικονομικά. Εμείς έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου. Αφήσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την ημέρα που αναλάβαμε, ουσιαστικά πέντε μήνες, για να έχουμε το χρόνο να δούμε με την δέουσα προσοχή όλα τα θέματα.

Το ταμείο του δήμου είχε 900.000€ και όχι 4εκ.€ που έλεγε ο κ. Θεοδωρακόπουλος. Μας άφησαν χρέη πάνω από 8εκ.€ ,αλλά το σημαντικότερο είναι ότι στέρησαν από τον δήμο πολλά μα πολλά έσοδα.

Ο μεγάλος μας βραχνάς είναι η καθημερινότητα με τις διαταγές πληρωμής να έρχονται “βροχή” στο γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών. Αυτά τα απρόβλεπτα είναι που τινάζουν τον προϋπολογισμό στον αέρα. Και σαν να μην έφταναν αυτά είχαμε και την εμπάθεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή που από την θέση της αντιπολίτευσης τώρα, μέχρι και ένσταση έκαναν προκειμένου να μπλοκάρουν τον προϋπολογισμό στην Περιφέρεια. Όμως έλαβαν την απάντηση που τους έπρεπε.

Το 2015 θα είναι μια χρονιά σφιχτή στα έξοδα. Ήδη από την ημέρα που αναλάβαμε δεν έχουμε βγάλει ούτε μία διαταγή πληρωμής. Όλα τα έργα έγιναν με συνεργεία του δήμου. Με σύνεση, οργάνωση και  δουλειά έχουμε σκοπό να διοικήσουμε. Θα κυνηγήσουμε κάθε δυνατή πηγή εσόδων, εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, αξιοποίηση της πολύ μεγάλης δημοτικής περιουσίας, είναι μερικοί από τους στόχους μας.

Απώτερος στόχος μας είναι η αύξηση των εσόδων μέσα από την οργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών για την είσπραξη οφειλών, με παράλληλη σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου. Πρέπει επίσης να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν και το αβέβαιο μέλλον για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η πολιτική της νέας κυβέρνησης για το θέμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Ως τότε, υπάρχει πρόβλεψη για να καλυφθεί το κόστος της νόμιμης εναπόθεσης των απορριμμάτων».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

(Αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι ειπώθηκε στη συνέντευξη, από το Δήμαρχο και τους λοιπούς Αντιδημάρχους, στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”,  την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015).

Φωτό: Σταύρος Σταυρίδης