Θανάσης Γεωργάκης: “Απαραίτητο το αντιγριπικό εμβόλιο σε ομάδες υψηλoύ κινδύνου”

Συνταγογραφείται για τους ανασφάλιστους στο Νοσοκομείο Αιγίου

και διαμένεται δωρεάν από τα φαρμακεία

Όπως είναι γνωστό το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, σημαντικό όμως είναι να γνωρίζετε ότι ο εμβολιασμός γίνεται καθ’ όλη την διάρκεια του Χειμώνα. Οι πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα όπως:

  1. Άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας (άσθμα, πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκατεσταλμένα, παχύσαρκα)
  2. Άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών
  3. Έγκυες

Επίσης θα πρέπει να εμβολιάζονται τα άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με παιδιά κάτω των έξι ετώνκαθώς και με άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. 

 Λόγω έξαρσης της Εποχικής Γρίπης , η Διοίκηση ενημερώνει του πολίτες της Αιγιάλειας με βάσει τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν, έτσι ώστε να προστατεύονται και να προστατεύουν τους γύρω τους από την μετάδοση του ιού της γρίπης:

  1. Να μην έρχεστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης
  2. Nα παραμένετε στο σπίτι εάν έχετε συμπτώματα γρίπης, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση σε άλλα άτομα
  3. Καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας με χαρτομάντηλο όταν βήχετε ή φταρνίζεστε
  4. Να πλένετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό ή να κάνετε χρήση αντισηπτικών διαλυμάτων
  5. Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας, διότι είναι πύλες εισόδου του ιού στον οργανισμό σας
  6. Διατηρείτε καθαρά επιφάνειες και αντικείμενα που μπορεί να έχουν επιμολυνθεί από μικροοργανισμούς, όπως ο ιός της γρίπης

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω οδηγίες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Ανασφάλιστους πολίτες της Αιγιαλείας που διαθέτουν ΑΜΚΑ (δικαιούχοι του Ν. 4368/2016), προς διευκόλυνση τους θα γίνεται στο Νοσοκομείο συνταγογράφησητου εμβολίου για τον ιό της γρίπης, τις ημέρες Δευτέρα 03, Τρίτη 04 και Τέταρτη 05 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα  09:00 – 12:00 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προκειμένου να το προμηθευτούν δωρεάναπό τα Φαρμακεία.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΑΘ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ