Η Φιλαρμονική Αιγίου έδωσε ζωή στα Ψηλαλώνια

Σκόρπισε μελωδίες και γέμισε από κόσμο η πλατεία στα Ψηλαλώνια το βράδυ της Πέμπτης, με τη ζωντάνια της μπάντας της Φιλαρμονικής Αιγίου  υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου.

Η πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Στράτου Βαρδάκη, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στα Ψηλαλώνια, να ξαναζωντανέψει και πάλι η πλατεία με τη διοργάνωση μια μουσικής βραδιάς, βρήκε αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη σύμφωνο το μάεστρο της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας Αιγίου και πράγματι η ιδέα πέτυχε.

Το παρόν έδωσαν πολλοί φίλοι, ενώ παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος με τη σύζυγό του, ο βοηθός Δημάρχου Θανάσης Μεντζελόπουλος με τη σύζυγό του, ενώ ο Στράτος Βαρδάκης είχε επιμεληθεί άψογα το χώρο με την εμπειρία που τον διακρίνει χρόνια τώρα.

Σκοπός και στόχος της πετυχημένης βραδιάς ήταν η αναβίωση των Υψηλών Αλωνίων. Όπως είπε και ο μαέστρος κ. Χαραλαμπόπουλος, “η πλατεία  είναι το σήμα – κατατεθέν της πόλης μας, αφού οι παλαιότεροι εδώ μεγαλώσαμε, εδώ ζήσαμε, εδώ ερωτευτήκαμε”, ενώ ανανέωσε το ραντεβού για παρόμοια εκδήλωση μέσα στον Αύγουστο.

Η ορχήστρα του Αιγίου με τους τραγουδιστές της Μαρία Πεττεμερίδου, Αγγέλα Αντωνιάδη, Βάλια Φωτειάδη  και Γιώργο Σιδέρη πρόσφεραν ένα μοναδικό πρόγραμμα με ξένο και Ελληνικό ρεπερτόριο.

Τα παιδιά της Φιλαρμονικής Αιγίου με τα νέα φυντάνια της, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μπάντα είχε στηθεί στο χώρο του Πύργου των Υψηλών Αλωνίων.

Η φιλαρμονική Αιγίου είναι μία από τις παλαιότερες φιλαρμονικές της Ελλάδος, υπήρξε πανελλήνιο φυτώριο μουσικών και αρχιμουσικών και συνεχίζει μέχρι σήμερα το έργο της. Ιδρύθηκε το έτος 1892 με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Αιγίου Σπύρου Παναγιωτόπουλου.Πρώτος αρχιμουσικός της υπήρξε ο Ιταλός Odesseo Mattiotsi.
Σήμερα Aρχιμουσικός είναι ο κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος επί των ημερών του οποίου η Φιλαρμονική Αιγίου πλούτισε το ρεπερτόριό της και ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδος. Η Φιλαρμονική Αιγίου διαθέτει ιδιόκτητο μέγαρο-θέατρο (Στέγη των Γραμμάτων και των Τεχνών) στο κέντρο της πόλης, που ανηγέρθη με ενέργειες του τέως δημάρχου Αιγίου Γεωργίου Παναγόπουλου.
Με το ρεπερτόριο που διαθέτει η Φιλαρμονική λαμβάνει μέρος σε συναυλίες , Εθνικές και Θρησκευτικές εορτές. Εχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του εξωτερικού.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Κείμενο – φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔH

IMG_1232 copy IMG_1237 copy IMG_1235 copy IMG_1236-1 copy IMG_1239 copy