“Η σταφίδα, το λάδι και τα λεμόνια της Αιγιάλειας, αντί να έχουν την θέση που τους αρμόζει στις αγορές, φθίνουν”

“Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της Αιγιαλείας και όχι µόνο,” καθώς η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει µέχρι στιγµής να επιλύσει σηµαντικά θέµατα της περιοχής µας όπως η αναδιάρθρωση της σταφίδας και εισαγωγές εσπεριδοειδων από την Τουρκία”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας και επισημαίνει: 

“∆υστυχώς ο Έλληνας παραγωγός βρίσκεται εγκλωβισµενος ανάµεσα σε Ευρωπαϊκές αποφάσεις που πολλές φορές εµποδίζουν την παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων ευνοώντας τα µεγάλα συµφέροντα και την ατολµία των ντόπιων πολιτικών που µας θυµούνται µόνο στις εκλογές!                          

  Προϊόντα όπως η σταφίδα, το λάδι και  τα λεµόνια της Αιγιαλείας που αποτελούν στολίδια για το εµπόριο και στυλοβάτες της τοπικής Οικονοµίας αντί να έχουν την θέση που τους αρµόζει στην Ελληνική και Παγκόσµια αγορά χρόνο µε τον χρόνο φθίνουν. Οι αποθήκες γεµάτες σταφίδα µε τιµή στάσιµη, το λάδι σταθερά σε χαµηλές τιµές και φέτος ελάχιστη παραγωγή και τα λεµόνια στα αζήτητα!  Η εγκατάλειψη της υπαίθρου προχωράει µε γοργούς ρυθµούς και δεν φαίνεται στον ορίζοντα πρόθεση από κανέναν να την ανακόψει!”

Για το ∆ιοικητικό συµβούλιο.  

Ο Πρόεδρος Τριανταφυλος Λουκοπουλος

Ο Γραµµατέας Κωνσταντίνος Γιαχος